in , , , ,

Amerika, economie, oorlog en de wereld in 2019: Het zal veel erger zijn dan je denkt …

2019 1546436266
mohamed_hassan / Pixabay

Het begin van een nieuw jaar zou allemaal over hoop moeten gaan, toch? En ik zou je zeker willen vertellen dat 2019 het beste jaar ooit van Amerika gaat worden en dat iedereen een dubbele portie zegen, voorspoed en geluk zal ontvangen, maar dat zou gewoon niet waar zijn. 

Helaas is de waarheid dat de elementen voor een ‘perfecte storm’ snel samenkomen en 2019 een bijzonder uitdagend jaar wordt. Natuurlijk was 2018 ook niet bepaald een geweldig jaar. Ik vind het echt leuk hoe Dave Barry dit punt heeft gemaakt  in zijn meest recente artikel …

We kunnen 2018 in twee woorden samenvatten:

Het boofed.

We weten niet helemaal zeker wat “boofing” is, ondanks het feit dat deze kwestie werd besproken tijdens een hoorzitting met de rechterlijke machtscommissie van de Senaat van de Verenigde Staten. Alles wat we zeker weten over boofen is dat het onsmakelijk en stom is.

Zoals het was 2018.

Maar zo slecht als 2018, dreigt het jaar dat net begonnen is het te overtreffen.

Laten we beginnen met praten over politiek. Volgens Axios is Donald Trump momenteel het onderwerp van 17 verschillende onderzoeken.

Ja, dat lees je goed.

We hebben nog nooit zoiets gezien in de Amerikaanse geschiedenis. Zelfs tijdens het Nixon-tijdperk was er enige mate van terughoudendheid, maar op dit punt proberen ze elke mogelijke invalshoek te bedenken om Donald Trump kwijt te raken.

En links gelooft echt dat dit het jaar is dat ze hem kwijt zullen raken. In feite publiceerde de Hill zojuist een artikel met 30 voorspellingen voor 2019, en dit waren de top drie …

  • Het voorzitterschap van Donald J. Trump overleeft 2019 niet;
  • Het neerwaartse traject van elk aspect van zijn ambtstermijn geeft aan dat we op weg zijn naar een spectaculaire politieke crash-and-burn – en vrij snel;
  • Zijn steeds grilliger en bozer gedrag, zijn zelfopgelegde isolement, zijn onvermogen en weigering om te luisteren naar slimme adviseurs die hij inhuurt, leiden hem allemaal naar een afgrond;

Laten we even aannemen dat de linkerzijde succesvol is en dat ze zich van Trump ontdoen. Zal alles dan weer normaal worden?

Nee, Mike Pence wordt president en ze zullen hem meteen gaan onderzoeken. En als een Democraat wint in 2020, zullen wraakzuchtige Republikeinen het levende daglicht uit iedereen onderzoeken die het Witte Huis binnenkomt.

Persoonlijk kan ik niet begrijpen waarom zoveel Democraten in de rij staan ​​om president te worden. Zijn ze absoluut gestoord? Na wat is gedaan om Trump, zijn familie, Brett Kavanaugh en talloze anderen zwart te maken, waarom zou iemand zich willen onderwerpen aan dergelijke eindeloze openbare marteling?

We komen snel op het punt dat Amerika onbestuurbaar zal zijn. Ongeacht wie aan de macht is, er zal woede, strijd, tweedracht en wrok zijn. Tientallen miljoenen Amerikanen hadden een hekel aan Barack Obama en beschouwden hem niet als hun president en nu hebben tientallen miljoenen Amerikanen een hekel aan Donald Trump en beschouwen hem niet als hun president. De politieke instellingen vallen uiteen en het vertrouwen in het systeem is op een historisch dieptepunt.

Maar in ieder geval zijn de economische omstandigheden relatief stabiel geweest en dit heeft de afgelopen jaren veel gedaan om de meeste Amerikanen te pacificeren.

Helaas beginnen de economische omstandigheden echt te vertragen en beginnen grote bedrijven grootschalige ontslagen aan te kondigen. Net zoals we tijdens de laatste recessie zagen, zullen er uiteindelijk miljoenen Amerikanen zijn die hun baan verliezen, en de onbetaalde hypotheek aflossingen zullen opnieuw dramatisch toeslaan.

En net als in 2008 begint de aandelenmarkt op een belangrijke manier in te kakken.

2018 was het slechtste jaar voor de aandelenmarkt in een decennium, we zijn net getuige geweest van de slechtste maand december voor Wall Street sinds de Grote Depressie en op dit punt is ongeveer 12 biljoen dollar aan wereldwijde aandelenmarktvermogen weggevaagd.

En het slechte nieuws is dat het in 2019 waarschijnlijk nog erger zal worden.

De geschiedenis heeft aangetoond dat zware economische omstandigheden meer kans maken op een militair conflict en dat de wereld blijft wankelen op de rand van oorlog.

In het Midden-Oosten staan ​​Turkse tanks langs de Syrische grens in afwachting van een mogelijke invasie, en de Syrische strijdkrachten hebben zich verzameld om te verdedigen tegen een mogelijke aanval. Elders lijken Hezbollah en Hamas in een race te zijn om te zien wie als eerste een oorlog met Israël kan beginnen. Als er oorlog uitbreekt, kan Israël merken dat ze beide tegelijkertijd vechten.

Wat de Verenigde Staten betreft, onze relaties met zowel Rusland als China verslechteren snel. De Russen blijven zich voorbereiden op een nader militair conflict met de Verenigde Staten en het Pentagon is officieel in de war door de nieuwe hypersonische raketten die de Russen net hebben ontwikkeld. Ondertussen blijft de handelsoorlog met China escaleren en stelde één Chinese generaal voor dat het Chinese leger niet bang zou zijn om “twee Amerikaanse vliegdekschepen te laten zinken” .

En laten we Iran, Noord-Korea en het potentieel voor een Russische invasie in Oekraïne niet vergeten.

Helaas heb ik het gevoel dat er tegen komend jaar een heleboel minder “vrede op aarde” zal zijn.

Bovendien lijkt de aardkorst van onze planeet steeds instabieler te worden en veranderen de klimaatomstandigheden in een zeer snel tempo. Tientallen vulkanen zijn momenteel aan het uitbarsten en een deskundige waarschuwt dat ongeveer 100 andere vulkanen op het punt staan ​​uit te uitbarsten. Zware aardbevingen hebben met toenemende regelmaat de Ring of Fire getroffen en grote stormen worden steeds groter en intenser.

We kunnen doorgaan als je wilt. Ik heb niet eens gesproken over het potentieel voor een wereldwijde pandemie, de naderende ineenstorting van de Europese Unie, burgerlijke onrust, terrorisme en de dood van onze oceanen.

Ja, mensen hebben wanhopig hoop nodig, maar hen valse hoop geven door hen te vertellen dat alles in 2019 gewoon geweldig zal zijn, is geen goede zaak.

Onze wereld verkeert in beroering en het zal nog erger worden in 2019. Dus doe je veiligheidsgordels om en maak je klaar, want het wordt een hobbelige rit.

Lees ook eens verder bij de bron: Zero Hedge

US Stratcom begon het jaar met een tweet…
US Strategic Command (Stratcom) heeft haar excuses aangeboden voor een hoogst onhandige, zelfs onbeschofte, maar eerlijke Tweet, die het deed uitgaan n.a.v. het nieuwe jaar.

Caitlin Johnstone schreef gisteren een artikel waarin ze o.a. commentaar heeft over de grote ophef die het bewuste Twitterbericht in de VS veroorzaakte. Ze stelt dat men blij moet zijn met de openhartigheid van Stratcom (die naam ziet Johnstone als een ‘cool’ alternatief voor de volledige benaming van dit legeronderdeel dat over de inzet van atoomwapens gaat).

De 42 seconden van de video die Stratcom meestuurde geeft volgens Johnstone in die korte tijd perfect aan waar de VS voor staat: het zaaien van dood en verderf…

Sterker nog: vooral het excuus van Stratcom, na de ophef die het Twitterbericht veroorzaakte in de VS, is een dikke vette leugen!! Vooral de zin: “We apologize. We are dedicated to the security of America & allies.” steekt Johnstone, daar het brengen van terreur over de wereld niets te maken heeft met de veiligheid van de VS, noch die van haar hielenlikkende westerse partners (als Nederland). Integendeel de militaire acties van de VS en haar oorlogshond, ofwel terreurorganisatie NAVO, creëren terreur op de straten in het westen, terreur veroorzaakt door veel grootschaliger westerse terreur, waar wij onze privacy voor in moeten leveren, zaken die niets met onze veiligheid te maken hebben.

Voorafgaand aan het excuus durfde Stratcom op te merken dat: “Our previous NYE tweet was in poor taste & does not reflect our values.” ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! De eerdere Tweet met reclame voor de kernbomen, raketten en oorlogsvoering in het algemeen ‘reflecteert’ nu juist precies de waarden van Stratcom en daarmee van de uiterst agressieve en terroristische VS oorlogsmachine!!

Bron hier

 

Voorspellingen 2019: Wat zal het nieuwe jaar volgens Baba Vanga brengen?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1064093034

Hackers dreigen buitgemaakte 9/11 bestanden te lekken die ‘het beste werk van Snowden ooit’ zullen zijn

profiling 1546452927

De Nederlandse Staat stelt: “SyRI is geen middel om burgers te profileren”