in

Arjen Lubach het loopjongetje van Ollongren gaat over lijken

Beste Arjen,

Dat jij in ‘Zondag met Lubach’ deugpunten wilt scoren over de rug van de boeren, snap ik. Het maakt de wekelijkse evaluatie met de producent van je programma, de echtgenote van vice-premier Kajsa Ollongren, een stuk gezelliger, nietwaar.

Maar zijn er voor jou ook grenzen?

Ik bedoel: om aan te geven wat een tuig er tussen die boeren zit, gebruikte je één citaat van Arjen Schuiling, de boer uit Tynaarlo die in Groningen op de tractor meereed die een hek omver reed.

En wel dit: “Hier wordt niemand opgepakt, niemand. En anders halen we die gewoon weer uit de cel. En als er dan een trekker door de pui daar moet, dan doen we het. Wij bepalen vandaag wat er gebeurt, niet de overheid, niet het O.M.. Wij bepalen nu het beleid, niet de overheid.”

Viel het jou ook op dat hij op dat moment wat emotioneel was?

Vast wel.

En jij weet ook hoe dat kwam, hè?

Want je forse redactieteam, je regisseur Janine Abbring én jij hebben heus ook wel de rest van het interview met Arjen Schuiling gezien.

Waarin de geëmotioneerde akkerbouwer en paardenpensionhouder vertelde dat zijn vader zich acht jaar geleden juist die dag ophing vanwege het toen ook al gekmakende landbouwbeleid. En dat hij wat later bij het Groningse protest aansloot, omdat hij eerst een bloemetje op zijn vaders graf ging leggen.

Wacht …

Lees verder bij de bron: Briefje van Jan


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Dus als er in het afgelopen decennium een dode te betreuren valt, dan is alles geoorloofd?
Hij staat de pers te woord. Hij hoeft dat niet te doen. Hij kan die dag ook thuis in stilte gaan rouwen als hij er zo onder lijdt.
En als je dan toch wel bizarre uitspraken doet, dan moet je niet gek opkijken dat daar wat op volgt.

Martin Arts
1 jaar geleden

Dit is het niveau van de huidige mediamakers, ten koste van alles scoren. Ruk maar uit zijn verband, zet mensen voor l*l, je wordt toch gedekt door je meerderen, die zelf nog narcistischer en hypocrieter zijn. De belastingbetaler is zo ….. die trapt overal in.
De lijntjes tussen politiek en media zijn zo kort (niet alleen in dit geval) ze hebben elkaar nodig om hun posities te behouden en hun macht uit te breiden.

Mk
Antwoord aan  Martin Arts
1 jaar geleden

Je doelt natuurlijk op het artikel hierboven mag ik hopen. Een niet op het werk van Lubach.
Als je zo onder de emoties zit kun je beter thuisblijven. De man heeft met zijn actie wel bijna een fietser van het leven beroofd, dat mag dan zeker gewoon.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

De omroepen zijn verworden tot propagandamedewerkers in loondienst van de staat. En zoals het altijd gaat, wie betaalt, bepaalt. Al het nieuws is nepnieuws. Het gaat nog veel erger worden als minister Ollengren van D66 haar zin krijgt. Dat heeft met de D van democraten niets meer te maken. Hun D staat nu voor dood66 (organenhandel)

Nieuwe ronde in “de Russen hoax”: Russen hackten overheden vermomd als Iraniërs

Ultimatum onderwijsbonden verloopt, landelijke staking leraren gaat door