in ,

Banencarrousel: burgemeestersbenoeming heeft niets op met de democratie

Donderdagavond wordt bekend wie de nieuwe burgemeester van zal worden. De gemeenteraad komt om 19.30 uur in een extra vergadering bijeen om te stemmen tussen de twee kandidaten, die uiteindelijk in een schrale partijpolitieke tombola en via de achterkamertjes naar voren zijn geschoven.

Het gonst in de wandelgangen van het Haagse stadhuis en ver daarbuiten van allerlei geruchten over wie de nieuwe burgemeester in de Hofstad wordt. Wordt het een -er? Bert Koenders of Martin van Rijn?

De ? Met Sander Dekker, Fred Teeven of toch de ineengestorte sympathieke Bruno Bruins?

Heeft D66 het in haar botte hoofd gehaald om Alexander Penthouse toch van stal te hebben gehaald? Of trekt toch die andere partij van mastodonten, het CDA, aan het langste eind?

Liesbeth Spies, Marja van Bijsterveldt en de goeroe van het Outbreak Management Team uit het coronabestrijdingshoofdkwartier, Hubert Bruls, staan allen te trappelen als jonge hindes voor de voederbak.

Een ding is zeker: de burgemeestersbenoeming heeft niets op met de . De Haagse , om wie het toch allemaal te doen is, heeft nada nul inbreng gehad.

En juist die burgers ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam door langere tijd je eigen CO2 in te ademen’

Uw “immuniteitspaspoort”: luchtvaartmaatschappijen vragen om digitale ID-tracking