in

Belgische staatssecretaris zet geheime vaccinprijzen online

52e9d3454357a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b762773dd964c 640 covid vaccin

Een Belgische staatssecretaris heeft de prijzen van de verschillende coronavaccins online gezet. Dat deed haar communicatieteam in een tweet die na korte tijd werd verwijderd.

De prijzen moeten eigenlijk geheim blijven omdat dat is afgesproken met de producenten.

Het gaat om de zes waarvoor ook via de heeft ingetekend.

Staatssecretaris De Bleeker van Begrotingszaken twitterde de prijzen in een reactie op kritiek van een Kamerlid dat zich afvroeg hoe het de vaccins zou gaan financieren.

Toen het communicatieteam erachter kwam dat hiermee de geheimhoudingsregels mogelijk waren geschonden, werd de tweet ingetrokken. Hij was echter al meerdere mensen opgevallen, onder wie een journalist van de VRT.

De prijzen zijn vastgesteld in onderhandelingen met de Europese Commissie en gelden voor alle lidstaten die de vaccins afnemen.

Het was al bekend dat de prijzen van de diverse vaccins flink uiteenlopen, maar de tweet geeft een nader inkijkje in de verschillen.

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G antenne brand scr

Nu gaat het echt van start: Sneller Nederlands 5G-net in september 2022

euro banknote collection on wooden surface

Verzekeraars verwachten hausse aan betalingsproblemen