in

Verzekeraars verwachten hausse aan betalingsproblemen

euro banknote collection on wooden surface

Verzekeraars hebben het aantal betalingsachterstanden in coronatijd nog niet noemenswaardig zien stijgen, maar denken dat dat een kwestie van tijd is.

Met een pakket aan maatregelen willen ze voorkomen dat mensen met financiële problemen onverzekerd raken en dieper in het schuldenmoeras wegzakken.

Een greep uit de schuldhulpplannen van verzekeraars: betalingsregelingen voor mensen met een premieachterstand, nauwer overleg met schuldhulpverleners, een speciale vangnetverzekering voor schuldenaren en het weer ‘normaal’ verzekeren van ex-wanbetalers.

De plannen lagen vorig jaar al op tafel, maar de coronacrisis heeft de noodzaak om ‘iets te doen’ nog eens versterkt, vertelt directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars.

Het aantal royementen is wonderwel nauwelijks toegenomen maar de verzekeraars verwachten, als straks de coronasteun wordt afgebouwd of stopt, meer mensen met financiële problemen….

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d3454357a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b762773dd964c 640 covid vaccin

Belgische staatssecretaris zet geheime vaccinprijzen online

global reset 05a

De idioterie: Nederlanders willen beloning en bewijs voor corona-vaccinatie