in , , , ,

Biomassa – waarom de regering door blijft gaan met de grootste klimaatblunder

Het verhaal over biomassa klopt niet en werkt nadelig voor natuur en . Desondanks gaan zowel lokale als landelijke politici hiermee door. De voor centrales van meer dan 11 miljard euro is deze week nog goedgekeurd door de regeringspartijen.

Binnen een paar jaar zullen er meer dan 600 biomassa-installaties CO2 uitbraken in NL. Waarom gaat hiermee door?

Biomassa is achterhaald

De European Academies Science Advisory Council (EASAC) stelt deze week dat het opwekken van met biomassa meer CO2-uitstoot oplevert dan kolen en gas. “Biomassa is een heel slechte energiebron”, zegt hoogleraar Louise Vet, die in de milieugroep van EASAC zit.

Vet legt in het radioprogramma Vroege Vogels van 3 november uit wat er mis is aan biomassa.

Ze vertelt dat je door veel biomassa te verbranden erg veel CO2 produceert. En dat we het nog erger maken, want dit hout moeten we verslepen over de hele wereld. We oogsten de bomen, we drogen ze (wat eveneens weer veel energie kost), we maken er pallets van, verschepen het, dan worden de blokjes vermalen en in de grote centrales verbrand.

Nadat dus in een klap zeer veel CO2 uit de schoorsteen is gekomen van de centrales, duurt het voor de nieuwe aanplant 30 tot 50 jaar om dezelfde hoeveelheid CO2 weer op te nemen. (Red. terwijl de suggereert dat de nieuwe bomen deze CO2 direct opnemen.)

Het echte probleem: creatief boekhouden

Er geldt binnen een afspraak dat de CO2 berekend wordt op het moment dat de boom wordt gekapt. En niet op het ogenblik dat de boom wordt verbrand.

Met andere woorden, landen zoals Estland, die bomen kappen krijgen een CO2-schuld en die deze bomen koopt heeft op papier geen CO2 uitsto…..

Lees verder bij de bron: dlmplus.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Het wordt echt tijd voor een staatsgreep. Die vieze criminelen maken alles kapot. Dat ze liever al die onnodig gekapte bomen terugplanten i.p.v. een CO2 en stikstofhysterie na te lopen. Langzaam maar zeker maken ze ons kapot.

EU = VN = NWO = Rothschilds = NEVER
1 jaar geleden

Ik blijf het nog maar eens herhalen: het CO2 verhaal is een hoax. Waarom? Omdat er slechts 400 ppm = 0,04 % CO2 in lucht zit. Dat is vrijwel niets. En vervolgens hebben planten CO2 nodig voor hun groei. Zonder CO2 gaan planten dood. Dat het percentage CO2 zo laag is betekent dus dat planten vrijwel alle CO2 uit de lucht halen. Planten zitten vrijwel tegen dood gaan aan – die zouden wel meer CO2 willen. Tuinders weten dat ook en kopen (ja, kopen) zij het afgas met daarin de CO2 van elektriciteits-centrales die op aardgas stoken (die hebben heel schoon afgas).

Maar laten we verder gaan. Er wordt gedaan alsof er een vreselijk tekort aan energie is in de wereld. Maar dat is totale onzin !!!! Het lijkt vreemd maar er zijn plenty manieren om energie vrij te maken. Dacht U nu echt dat er sinds 1950 door ingenieurs en wetenschappers niet hard gewerkt zou zijn om alle mogelijkheden van nucleaire energie te onderzoeken waaronder natuurlijk centrales die volkomen veilig zijn, die klein zijn en overal neergezet kunnen worden en die nauwelijks nucleair afval geven. Zoals bijvoorbeeld de Thorium LFTR nuceaire centrale van Kirk Sorensen (zoek maar op youtube) die meer dan 95 % van alle energie die in de nucleaire brandstof zit omzet naar energie … Wist U dat 1 kg Thorium evenveel energie bevat als 10 miljoen kg olie? Het schijnt dat het Amerikaanse leger zelfs Thorium batterijen heeft waarop een zwaar voertuig gemakkelijk een jaar kan rijden ….

Energie zou spotgoedkoop worden. Zo goedkoop dat alle windmolens, zonnepanelen en de krankzinnige warmtepompen direct naar het afvalstation kunnen.
Er is alleen een probleem: de partijen achter de schermen die de macht in handen hebben zouden veel inkomsten verliezen als wij overstapten op andere vormen van energie en zij raken hun greep op de burgers kwijt. U kunt wel bedenken dat de grote olieboeren, de grondeigenaren, de banken alles doen om kernenergie en ook duizenden patenten voor alternatieve energie weg tegen te houden van het grote publiek. Uitvinders worden zelfs vermoord. Kernenergie wordt verdacht gemaakt. Het verhaal gaat zelfs dat Fukushima niet een ongeluk was, maar dat de installatie is opgeblazen. Zoek maar op!

Misschien wat het U ontgaan maar er is een heel grote strijd gaande tussen superrijk en de rest van de wereld. En dat zien we ook bij de EU opgezet door de banken en multinationals en de Deep State in de VS die beiden een wereldrijk willen vormen. Van daar de naam Globalisten. Sommigen zeggen zelfs tussen satan en de burgers ….

Daar komt de ophef: Adobe-app laat je andermans fotobewerkingen terugdraaien

Beeld! Mark Rutte wist wel degelijk van burgerdoden bij bombardement Irak