in , , ,

Brexit: ‘We hebben gevochten tegen leugens, corruptie en misleiding’

Het was me het nachtje wel met het referendum en dan de uitslagen die verrassend anders bleken te zijn dan alle polls, inclusief de exit-polls. Het Brexit-kamp begon op voorsprong, maar toen ineens Schotland met overweldigende aantallen ‘Remain’-stemmen binnen kwam raakte het Brexit-kamp op achterstand.

Maar dat veranderde omdat er een aantal grote steden toch voor een vertrek hadden gekozen. Het was de moeite waard om er de hele nacht voor op te blijven en Sky-news op live te volgen want het is echt definitief BREXIT!  51,8% ‘Leave’ om 48,2% ‘Remain’.  De opkomst was ongekend hoog, 72,1%. Het Britse volk heeft gesproken.

Farage: “Laat 23 juni de geschiedenis ingaan als onze onafhankelijkheidsdag”.

Nigel Farage van UKIP, groot voorstander van BREXIT eiste midden in de nacht de overwinning al op (NL ondertiteld).

Hoe het nu verder gaat moeten we afwachten. Er was paniek op de beurs, de Britse Pond stortte in en er waren ook veel speculaties en opmerkingen dat Cameron niet kan aanblijven.

Komt er nu ook een Nexit?

Nigel Farage zegt voor de Nederlandse ’s: “Opiniepeiling in Nederland laat zien dat een meerderheid ook daar voor vertrek uit de is.”

Premier Rutte noemt de uitslag van het referendum teleurstellend. “De Britten moeten nu aangeven wat ze willen. Het lijkt mij onomkeerbaar, maar je weet nooit wat er gebeurt.” Rutte erkent dat ook in Nederland onvrede leeft over de EU. “Die onvrede leeft ook bij mij, maar samenwerking in de EU is voor een handelsland als Nederland, ook voor onze veiligheid en welvaart, van levensbelang,” aldus de NOS.

We weten hoe referenda in ons land het doen en omdat onze arrogante en ondemocratische Rutte liet weten dat hij totally, totally, totally tegen referenda over multilaterale overeenkomsten is, hoeven we niet te verwachten dat hij ook zo’n referendum uitschrijft. Of hij moet ineens wel heel erg dringend verlegen zitten om pleepapier…

Lees verder via Bron: Irma Schiffers

Photo by muffinn cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Natuurlijk krijgen wij die keuze niet. Ze weten donders goed dat het hart en bloed van deze samenleving nog steeds de hardwerkende Nederlanders zijn die het gemanipuleer van Rutte en Europa meer dan zat zijn.
De gevolgen van een ongewenst lidmaatschap zijn erger dan ze ooit willen toegeven. Onze maatschappij en onze economie zijn compleet vergruist sinds wij zijn toegetreden. Europa had een goed idee kunnen zijn, mits het met buurlanden alleen was geweest. Maar nee. Allen werden wij vriendelijk maar dringend voor over gebukt voor de Europese “toetreding.”

jungleelephant
4 jaren geleden

Ik vind het meer dan schandalig dat ze de mogelijkheid van een referendum wettelijk hebben dicht gespijkerd!Dat laat goed zien wat voor waardeloze karakters er in Den Haag zetelen!Rest ons alleen nog een revolutie:wat je zaait zul je oogsten,Haagse hufters!

Bloederige oefeningen bij EK stadions, vanavond nog een aanslag?

Pact met de duivel: “Gewonde IS-terroristen massaal behandeld in Turkse ziekenhuizen”