in , , ,

Nieuwe zorgwet: Zorgverleners vrezen einde vrije artsenkeuze

Het komt opnieuw met een voorstel dat feitelijk een afschaffing van de vrije artsenkeuze betekent, beweert een groep zorgverleners in een brandbrief aan de Raad van State.

Het kabinetsplan biedt de optie om een maximum op te leggen als zij zorg vergoeden van een aanbieder waarmee ze geen deal hebben.

Mogelijk straks vergoeding niet-gecontrac­teer­de zorg die lager ligt dan bepaald door Hoge RaadIedere verzekerde heeft nu een vrije keuze naar welke zorgverlener hij gaat; afhankelijk van de polis betaalt de verzekeraar de zorg bij de keuze voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder volledig of gedeeltelijk.

In dat laatste geval mag de hoogte van de vergoeding mensen niet hinderen bij een keuze voor niet-gecontracteerde zorg.

Daarvan is volgens de Hoge Raad geen sprake als de zorgverzekeraar 75 tot 80 procent van het gemiddelde tarief vergoedt.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

De dictatuur van de Haagse en EU criminelen gaat maar steeds verder. We zijn “verplicht” verzekerd, terwijl dat illegaal is en nu mogen we natuurlijk volledig vergoeding verwachten als we bij vriendjes van dat tuig verzekerd zijn of ons laten behandelen. Een volksopstand is de enige mogelijkheid om dat tuig van het pluche af te krijgen en onze vrijheid te heroveren.

LadyL
1 jaar geleden

Helemaal mee eens Wilma.
Voormalig minister Schippers is nu directeur bij een grote verzekeraar. Ra ra ra ….. ik heb het vermoeden dat wat haar in 2014 niet lukte, zij nu alsnog probeert te regelen. Nog meer geld voor de Verzekeraars.
Amerikaanse praktijken: het ergste is dat veel mensen het niet meer kunnen betalen, dus onverzekerd rondlopen, dus nog meer armoede met zich mee zal brengen

Ster
1 jaar geleden

Als ik vragen mag, waar is Schippers dan directeur van? Ik heb het opgezocht, maar Google geeft geen resultaat. (of het moeten liggen aan de verkeerde zoekwoorden)

Karsten
1 jaar geleden

Daar hoef je in Nederland niet bang voor te zijn; je zal eerst je ziektekostenverzelering betalen no matter what! En als je die niet kunt betalen dan zul je nog meer betalen want dan krijg je er gelijk weer flinke boetes bij! Niet dat je dan al gegarandeerd bent van enige zorg of medicijnen want de eerste € 380,- zul je toch echt weer uit je eigen zak moeten betalen!

De wereld staat voor een financiële, economische, sociale en politieke crisis

CO2 aapje uit de mouw: Nieuwe BPM-regels zorgen voor miljoenen aan overbodige kosten