in

Coronamaatregelen blijken in strijd met grondwet: ‘Dit is illegaal’

De Nederlandse veiligheidsregio’s hebben vanwege de verregaande bevoegdheden gekregen. Deze coronamaatregelen druisen volgens hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen in tegen de en zijn daarmee illegaal.

“Het begint al met het verbod op samenkomsten, ook bij mensen thuis,” zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

“Op basis daarvan worden coronafeestjes opgerold. Dit gaat in tegen het huisrecht, zoals beschreven in de grondwet.”

Hij merkt op dat sommige burgemeesters de coronamaatregelen ook gebruiken voor zaken die niks te maken hebben met de coronacrisis.

Brouwer: “Er worden nogal wat fundamentele rechten beknot die in de grondwet aan ons worden toegekend. De vraag is of een noodverordening daartoe het recht heeft.”

Hoogleraar Jon Schilder van de Vrije Universiteit zegt in Trouw: “Wat in deze crisis gebeurt, is illegaal. Met het binnentreden van woningen en bedrijfsgebouwen worden het fundamentele recht op en het huisrecht geschonden. Mocht je willen dat dit wél mogelijk moet zijn, dan moet het parlement de wet aanpassen.”

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.S.
10 maanden geleden

Is het ook, ook in Duitsland, maar daar werd een advocate die er een zaak van wilde maken ervoor opgepakt en een week in een isoleercel gedumpt. Dus deze advocaat alleen staat ook alleen hierin en zou hetzelfde kunnen overkomen, zorg dat je heel veel collega’s optrommelt die als 1 groep er werk van wil maken, dan heb je een poot om op te staan en kunnen ze moeilijker iedereen in een isoleercel oid stoppen.

Say No to NWO
10 maanden geleden

De vraag is hoe je een compleet systeem schoon veegt wat geïnfiltreerd is een kwaadwillende elite die satan dient. Een regering die corrupt is, een rechtssysteem dat corrupt is, NGO’s die corrupt zijn . een banken systeem dat corrupt is … Een hele EU organisatie die corrupt is …
In 1995 sprak Bush Sr over de Nieuwe Wereld Orde die zo sterk was dat die de macht wereldwijd kon overnemen. Niemand dan een paar mensen die wakker werden die door de CIA prompt conspiracy denkers werden genoemd. Deze mensen hadden toen en nu voor 100 % gelijk. Alleen is de omvang van de samenzwering vele malen erger dan in 1995.
Het aantal mensen dat nu beseft dat er een enorme veenbrand ondergronds woedt veel groter geworden maar nog lang niet genoeg. Er is een strijd gaande en het lijkt de goede kant
De meeste lezers op deze site zijn wakker …. de vraag is hoe we de rest wakker krijgen ….

Wilma
10 maanden geleden

De vuile smeerlappen willen ons nu een wet door de strot duwen die de maatregelen tot oktober laat gelden. Ze hebben ons al alles afgenomen en nu zelfs de vakantie, ook in eigen land.

‘De Nederlanders gaan betalen voor drie keer rijkere Italianen’

Is de wereldwijde “reset” begonnen?