in , , ,

En daar zijn de volgende twee ziekenhuizen: Amstelveen en Geleen in zwaar weer

1000 euro rutte

Nog zeker twee ziekenhuizen zitten in financiële problemen: Amstelland in Amstelveen en Zuyderland in Sittard-Geleen. Dat blijkt uit hun financiële cijfers van de afgelopen vier jaar, schrijft Trouw.

De twee ziekenhuizen staan onderaan een lijst van veertien zwakke ziekenhuizen van accountantskantoor BDO, waarnaar minister Bruno Bruins (medische ) woensdagavond verwees in het debat met de .

Ze staan daarop nog onder de IJsselmeerziekenhuizen die vorige week failliet gingen. Het Amstelveense Amstelland staat zo laag omdat het de jaarcijfers over 2017 nog niet heeft gepubliceerd.

Hetzelfde was het geval bij het failliete MC ­Slotervaart.

De problemen van het Zuyderland Medisch Centrum worden vooral veroorzaakt door een oude schuld van 400 miljoen , daterend van een tien jaar geleden afgesloten lening voor nieuwbouw……..

Lees verder bij de bron: AD.nl

UPDATE 16:36

De toekomst van Ziekenhuis Amstelland uit Amstelveen is gewaarborgd, melden betrokkenen. Vandaag maakte het ziekenhuis bekend dat er nieuwe financiële afspraken zijn gemaakt met Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis.

We houden het maar bij “het effect”…

PS: Geef de zorgverzekeraars nog iets meer macht.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst 1541154060

Tandenborstels tellen 2.0

sleepwet logo groot

De burger zei NEE: Toezichthouder ‘sleepwet’ tikt geheime diensten regelmatig op de vingers