in ,

De prinsessen, het openbaar belang en de leugenpremier

De vakantie van de koning en zijn vrouw interesseerde me niet, noch de er na over de prinsessen. Maar dat de leugenpremier nu roept dat dat deels privé was? Kletskoek.

Want dat de leugenpremier liegt voor de staatkundige bescherming van vorst en vaderland maakt het niet minder een leugen, en van deze onnozele kwast verlang ik wel wat beters dan dit.

En het is heel simpel: onder de regels van de ministeriële verantwoordelijkheid is het enige waarover de regering niet hoeft te worden geraadpleegd is over wat er achter de Nedelandse voordeuren van de gebeurt (en over wat goed toegedekt blijft).

Elke andere beweging van de officiële leden van het moet verantwoord kunnen worden.

Het openbaar belang is wat betreft de daden van de leden van het koningshuis een nieuw staatsrechtelijk begrip. Gaat iemand in de Kamer daar nog naar vragen? Het verdient als zodanig alvast enige reflectie.

leugenpremier

Deze hele episode is een kwestie van slappe knieën en een zwakke ruggegraat. Eerst bleek de premier niet in staat de koning en diens gezin van de vakantie naar af te houden, daarna deed hij een knieval voor de publieke opinie door de terugkeer van de koning te gelasten, maar liet hij als compromis met het Koninklijk Huis twee prinsessen ….

 

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Pijnlijk stil’ rondom onthoofding Franse leraar Paty: ‘Wij nemen onze democratie niet serieus’

Knettergek! 3,6 miljoen Nederlanders gebruikt de gigantisch falende CoronaMelder-app