in , , ,

De ‘sharia’ in Denemarken: bekritiseer je de islam, dan kunnen je kinderen worden afgepakt

verloren 1556193708
Tama66 / Pixabay

Dit is een nachtmerrie. We zijn in shock, “zegt Jaleh Tavakoli. Vorige maand ontving de 36-jarige Iraans-Deense criticus van de islam bericht van de Deense sociale diensten dat ze niet langer in staat is te zorgen voor het 8-jarige kind dat ze sinds haar geboorte heeft opgevoed. Waarom?

Tavakoli, een columnist en auteur, zegt dat het komt door haar ‘ incorrecte' opvattingen over de islam die ze haar pleegkind oplegt.

Een Deense toezichthoudende instantie heeft de Deens-Iraanse blogger en auteur Jaleh Tavakoli (hieronder) bedreigd met de verwijdering van haar pleegkind nadat zij een online video van een moord door terroristen van de in Marokko had gedeeld.

23Denmark 01 facebookJumbo

De sociale toezichthoudende autoriteit heeft mevrouw Tavakoli laten weten dat de goedkeuring van haar en haar man als pleegouders was ingetrokken en dat hun acht jaar oude pleegdochter – die zij hebben opgevoed sinds haar kleutertijd – van huis mag worden gehaald, omdat zij werd verteld, “je hebt niet de noodzakelijke kwaliteit om kinderen onder je hoede te hebben.”

Mevrouw Tavakoli is volgens de Deense beschuldigd van het delen van de video over de jihadistische moord op Louisa Vesterager Jespersen en Maren Ueland. Hoewel Tavakoli toegaf dat ze de video had gedeeld, zei ze dat ze dacht dat dit in het publieke belang was om dit te doen, omdat ze probeerde mensen te informeren over de ernstige dreiging van het islamitische terrorisme.

De brief van de Toezichtautoriteit stelt dat Tavakoli's “deelname aan het openbare debat” haar rol als pleegouder in gevaar brengt en dat haar keuze “jezelf bloot te stellen en politiek te communiceren” onverenigbaar wordt geacht met de taak als pleeggezin.

150216200450 orig shubert prophet mohammed images 00000416 exlarge 169

“Wij zijn van mening dat u, gezien bovenstaande kosten, niet over de noodzakelijke kwaliteit beschikt om kinderen te krijgen”, verklaart de brief.

Martin Henriksen, de leider van de Deense Volkspartij, bekritiseerde het besluit van de Autoriteit als “zeer verontrustend” omdat er geen echte verwaarlozing of misbruik werd beweerd, alleen een soort politiek activisme vanuit een impopulaire hoek.

Lisbeth Zornig Andersen, voormalig voorzitter van de Nationale Raad voor Kinderen van , zei dat de beslissing van de regering “helemaal gek en buiten proporties” was.

“Het kind is bij Jaleh Tavakoli en haar man geweest sinds ze erg klein was. Ze kan zich niets anders herinneren, ‘zei mevrouw Andersen, eraan toevoegend dat' het voor het kind zeer oneerlijk is ‘.

Quillette  In deze context hebben Tavakoli's geschriften het afgelopen decennium resonantie en weerstand gevonden. ” Islam, islamitische immigratie en de dood van Europa .” ” Stop met de verwerking van asielaanvragen in Denemarken .” ” Moslims delen gezinnen .” Dit zijn enkele columns die ze in Jyllands-Posten heeft geschreven.

Het dagblad is buiten Denemarken bekend voor het publiceren van de satirische -cartoons in 2005 die dodelijke protesten over de hele wereld teweegbrachten.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Europees Parlement 1556191243

Adviseur Van Rompuy waarschuwt voor Europese “dag van afrekening”

resist 1556194373

Ambtenaren te wit, moeten op multiculti-les voor onbewuste vooroordelen en racistisch sollicitatiebeleid invoeren