in

Duitse soldaten moeten op oefening eigen auto gebruiken omdat 80% pantservoertuigen kapot is

57e8dc444a50a814ea898675c6203f78083edbed5355794d7d2d72 640 merkel

De Franse president is een van de grootste voorstanders van een machtig EU leger.

Zijn napoleontische ambities lopen vooralsnog echter stuk – letterlijk, want er staan in buurland zóveel pantservoertuigen kapot in de garage, dat soldaten tijdens een gisteren begonnen grote militaire oefening -gericht op oorlog tegen - hun eigen privé auto's moeten gebruiken.

In het Kremlin komen ze in ieder geval niet meer bij van het lachen.

Het tekort aan militair materieel, ontstaan door bezuinigingen en jarenlang gebrekkig onderhoud, is dermate nijpend, dat er niet genoeg capaciteit is om het toch al flink uitgedunde Duitse legertje te verplaatsen.

Hierdoor was halverwege 21019 slechts één vijfde van de lichte infanterie voertuigen van het type Puma (71 stuks) inzetbaar.

Stokoude tanks die voortdurend kapot gaan

De rest van de strijdkrachten zijn er even hopeloos aan toe. De Leopard 2 tanks gaan voortdurend kapot, en als ze het al zouden doen dan zijn ze zo verouderd, dat ze op het slagveld geen schijn van kans maken tegen de moderne Russische T-90 tank.

Het Duitse leger denkt echter het nog tot 2040 met de Leopard-2 te moeten doen.

Slechts 38% van al het materieel is inzetbaar, en dat percentage werd ook nog eens kunstmatig omhoog geschroefd doordat het aantal militaire voertuigen op papier van 1500 naar 800 werd teruggebracht.

Ook marine en amper inzetbaar

Bij de luchtmacht staan tientallen vliegtuigen staan permanent aan de grond omdat er geen is voor onderdelen en onderhoud. Marineschepen zijn niet meer zeewaardig;. 6 van de 15 verouderde fregatten moesten helemaal uit de vaart worden genomen.

In 2017 konden de Duitsers niet één van hun onderzeeërs gebruiken, omdat ze allemaal gerepareerd moesten worden.

In 2018 waren slechts 4 van de 120 gevechtsvliegtuigen de lucht in te sturen. Nieuw materieel, zoals de NH90 helikopter (waar ook mee vliegt) blijkt van inferieure kwaliteit, snel te …..

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
merkel

‘Geheim plan’ dat naar buiten is gekomen laat ware gezicht van Merkel en EU zien

migranten 1568051329

Turkije migranten deal wordt overlopen, toename van 49 procent