in , ,

Turkije migranten deal wordt overlopen, toename van 49 procent

romaniamissions / Pixabay

De Europese vluchtelingendeal met staat zwaar onder druk. De rem op het aantal lijkt steeds minder te werken. Vorig jaar werden 72.630 migranten vanuit Turkije naar en gesmokkeld.

Een toename van 49 procent ten opzichte van 2018.

De Turkse kustwacht onderschepte 56.778 illegale migranten. Tegelijkertijd nam Turkije nauwelijks vluchtelingen terug uit Griekenland. Deze cijfers staan in het Situatie Rapport 192 van de .

In 2016 sloten Europese landen een overeenkomst met Turkije om een eind te maken aan de instroom van vluchtelingen en gelukzoekers.

Turkije zou met Europees de opvang verzorgen en een einde maken aan de mensensmokkel over zee. Ook zouden illegalen vanuit Griekenland weer terug worden gehaald naar Turkije.

Slechts 177 personen vorig jaar terug van Griekenland naar Turkije

Dat laatste gebeurt nauwelijks: slechts 177 personen gingen vorig jaar op grond van de EU-deal vanuit Griekenland terug naar Turkije.

Daarnaast is er nog een bilaterale overeenkomst tussen Turkije en Griekenland, op grond waarvan de Turken vorig jaar slechts 601 migranten ….

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse soldaten moeten op oefening eigen auto gebruiken omdat 80% pantservoertuigen kapot is

Bedrijven die namens burgers WOZ-waarde aanvechten zijn miljoenenstrop voor gemeenten, hogere belastingen tot gevolg