in ,

Duizenden Nederlandse huizen hebben te hoge concentratie koolstofmonoxide!

verwarming 1562746317
Pavlofox / Pixabay

De Gezondheidsraad waarschuwt: koolstofmonoxide zou al schadelijk zijn bij veel lagere concentraties dan tot nu toe wordt aangenomen. In duizenden woningen in Nederland is de concentratie te hoog.

Het advies van de Gezondheidsraad aan het kabinet is onder meer om strengere normen op te stellen voor koolstofmonoxidesensoren.

Hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Jaarlijks belanden honderden Nederlanders bij de spoedeisende hulp vanwege koolstofmonoxidevergiftiging, vaak als gevolg van slecht functionerende geisers of cv-installaties.

Dit is echter misschien nog maar het topje van de ijsberg, stelt de Gezondheidsraad deze week in een advies aan het kabinet.Je gezondheid kan namelijk ook schade oplopen door langdurige blootstelling aan zeer lage concentraties. Je krijgt dan niet direct last van vergiftigingsverschijnselen, waardoor het effect lang onder de radar blijft.

De Gezondheidsraad verrichtte een scan ..

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
muggen 1562745294

Zó jeuken jouw muggenbulten niet meer!

vaccin debate is over

Hoe het vaccinatie-gedram vriendschappen en families verscheurt