in , , ,

EU gaat EU-lidstaten ‘respect voor de rechtstaat’ bijbrengen, maffe wetten géén probleem!

3391066214 30b646a488 EU

De voorspelling van Nigel Farage is nog maar net uitgesproken en blijkt nu alweer juist! De Europese Commissie wil namelijk een ‘rule of law’-cultuur bevorderen want men maakt zich zorgen om ‘respect voor de rechtstaat’ en ‘corruptie’.

Blijkbaar moet Brussel de juridische chaos veroorzaakt door CDA en VVD, opruimen.

Een beetje totalitair klinkt het wel, dat ‘rule of law’-framework: als het aan Brussel ligt bevordert de Europese Commissie binnenkort ‘rechtsstatelijke principes’, maar in hoeverre dat succesvol zal blijken is maar de vraag.

De middelen die de Commissie zichzelf toewijst zijn echter niet mis. Waar het plan concreet op neerkomt is dat alle ‘overtredingen’ voortaan onderwerp van gesprek worden tussen de Commissie en de lidstaten. Brussel gaat lidstaten erop aanspreken als ze van mening is dat de lidstaat ‘onvoldoende vorderingen’ maakt op het gebied van ‘rule of law’.

Het probleem van het programma is echter het doel. Wetgeving wordt verheven tot ‘doel’ en niet als middel, zo staat er in het programma:

“GOAL: to address systemic threats to the rule of law”

Dit klinkt wellicht prachtig, maar concreet betekent dit dat maffe  wetten géén probleem zijn, zo lang er maar wordt gehandhaafd. Het systeem dat men in Brussel heeft bedacht ziet er ongeveer zo uit:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Photo by mcmay cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Illuminati 1563690079

Wie of wat is nu eigenlijk die Illuminati?

koude oorlog 1563732828

Komt er een nieuwe ‘koude oorlog’ door Rusland-Turkije wapendeal?