in , , , ,

EU-opperhoofd Juncker laat zich ook horen: landen die het VN-migratiepact verlaten zijn ‘domme populisten’

LTFlyerJuncker e1440061248618

Een hoop beroering van de politieke kopstukken voor een “niet bindend” stukje tekst op papier zoals ze zelf omschrijven. Zou er toch meer achter het plan zitten en is het toch niet zo vrijblijvend allemaal zoals voorgespiegeld.

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, zei dat spreken tijdens een evenement van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung (SZ) kritiek had op het groeiend aantal Europese regeringen die zich terugtrekken uit het migratiepact, omdat het onwetend moet zijn over de inhoud ervan.

De lijst met landen die niet tekenen omvat Oostenrijk, , Bulgarije, Polen, de Tsjechische Republiek en de Verenigde Staten. Juncker gelooft dat ze zich niet uit het pact zouden hebben teruggetrokken “als ze het hadden gelezen”, zijn overtuiging dat de principes van “gedeelde verantwoordelijkheid” daadwerkelijk zouden leiden tot minder illegale immigratie.

Misschien omdat het document immigratie een mensenrecht maakt, daarom zou niemand als illegaal worden beschouwd. Het zou echter realistisch gezien veel meer migranten zijn en geen ervan wordt als illegaal beschouwd of kan worden afgewezen.

Woensdag verklaarde de Tsjechische Republiek officieel dat ze de Global Compact voor veilige, geordende en reguliere migratie afkeurden. Het pact zal volgende maand formeel worden geratificeerd in Marrakech, .

De bezorgdheid van een groeiend aantal -lidstaten is dat het document migratie “onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk” verklaart en ondertekenaars ertoe verplicht “alle vormen van uit te bannen”, inclusief de bevordering van “diversiteit”, en strenge straffen oplegt voor “haat” misdaad “en het openstellen van welzijnsstelsels voor iedereen, inclusief migranten zonder documentatie.

Juncker beweerde in zijn toespraak op de Economische Top van SZ dat “domme populisten” in Europa een “lange lijst van beschuldigingen” hebben voor dingen waar ze anderen, “vooral Brussel”, de schuld van geven.

“Waanzin keert altijd terug”, zei hij, en beweerde dat Europa “al het mogelijke moet doen” om oorlog te voorkomen en het op het continent te doden, waarbij hij stelt dat het nationalistische beleid ten koste van alles moet worden gestopt.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
btb 181004 salvini juncker nuechtern 640x353

Italiaanse vice-premier Salvini vuurt terug naar EU: “Kijk ook eens naar Turkije, niet bepaald een voorbeeld van democratie”

shit 1542369873

Dader islamitische terreur Melbourne was op borgtocht vrij en wederom een bekende van veiligheidsdiensten