in , ,

FNV-chaos: FNV protesteert tegen FNV

4398338234 91d5670508 FNV staking

‘Practice what you preach.'

De FNV heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Het is zowel een vakbondsvereniging als een vereniging/bedrijf dat te veel uitgeeft. In een poging de sluitend te krijgen, sneed FNV in haar personeelsbestand en wordt 1 op de 5 ontslagen. Het personeel werd natuurlijk boos.

Personeel, die uiteraard lid zijn van de FNV en nu dus protesteren… tegen de FNV.

Het Utrechtse grasveld voor het hoofdkantoor van de FNV was gisteren het toneel van een ironische situatie. Van de 2.000 werknemers die voor de vakbond zelf werkzaam zijn, werden er zo'n 400 op straat gezet.

En dus staat secretaresse Joke (62, ‘liever geen achternaam') uit in een hesje te demonstreren tegen haar eigen directie. ‘Als ik mijn werk niet meer doe, moeten de juristen het zelf doen. En zij zijn veel duurder.'

De vakbond geeft namelijk jaarlijks zo'n 24 miljoen te veel uit en dat kon zo niet langer, gezien ze ook al jaren teruglopende ledenaantallen ervaren.

Anne Jan de Graaf, bestuurder bij FNV Personeel, gooit nog meer olie op het vuur.

Hij doet wat hij als vakbondsman moet doen. En dat is het plan van de directie langs het 188 pagina's dikke FNV-handboek leggen. Zijn conclusie: het bedrijf FNV zakt op vrijwel alle criteria die de bond FNV aan een werkgever stelt! Één en al hypocrisie dus.

Financiële onderbouwing? ‘Is er niet.' Continuïteit van het bedrijf? ‘Doet deze reorganisatie niks voor.' Perspectief voor zo veel mogelijk werknemers? ‘Het antwoord is nee.' De Graaf vat het directieplan samen als: ‘Er moeten gewoon werknemers uit, want jullie zijn met elkaar te duur.'

Lees verder bij de bron: Volkskrant via De Dagelijkse Standaard

Photo by FNV Bondgenoten cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
walgelijk 1558094796

EU-verkiezingen: haatzaaien en onterechte stemmingmakerij tegen oudere EU-burgers

real housewives of isis

Omdat het kan! GroenLinks wil alle ISIS-kinderen én ouders terughalen, no questions asked