in , ,

Gaan we weer: Belastingdienst weigerde ten onrechte huurtoeslagen

De Raad van State heeft de op de vingers getikt, omdat de fiscus van een nog onbekend aantal mensen ten onrechte de huurtoeslag heeft stopgezet.

Het consumentenprogramma Kassa besteedt daar vanavond aandacht aan. Volgens de Woonbond gaat het mogelijk om honderden mensen.

De huurtoeslag werd stopgezet, omdat de huurders tijdelijk te veel op hun rekening hadden en hun huur te veel was opgelopen.

Mensen met een laag inkomen kunnen tot een maximale huurprijs van 720 euro huurtoeslag krijgen. Door de jaarlijkse huurverhogingen moeten velen na verloop van tijd meer dan die 720 euro in de maand betalen.

Zolang de huurder in hetzelfde huis blijft wonen, was dat voor de huurtoeslag geen probleem.

Maar dat veranderde als de huurder tijdelijk te veel vermogen had, bijvoorbeeld door een gestorte ontslagvergoeding. Tegen de tijd dat de huurder weer onder de vermogensgrens zat, kon deze volgens de fiscus niet opnieuw huurtoeslag krijgen omdat de huur intussen boven die 720 euro ligt.

De Raad van State oordeelde afgelopen….

Lees verder bij de bron: NOS

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/doofpot-overheid-en-belastingdienst-steeds-groter-ministerie-schrapte-onwelgevallige-passages-uit-rapport-toeslagen-affaire/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/toeslagen-affaire-belastingdienst-jaagt-etnisch-profilerend-mensen-de-dood-in/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/liegende-belastingdienst-heeft-veel-meer-toeslagen-onterecht-stopgezet-en-levens-verwoest/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trouw publiceert onderzoek dat kiezers van FvD en PVV afschildert als complotdenkers betaald door George Soros

Canada: 14-jarig meisje misbruikt door Syrische vluchtelingen, moet situatie maar vanuit hun standpunt bekijken