in , ,

“Geen macht voor de lidstaten”. Nigel Farage onthult “de ALARMERENDE plannen van de EU” voor Europa

NIGEL FARAGE 2 1

NIGEL FARAGE stelde dat de Europese Unie een “verenigde” unie tracht te creëren die alle macht wegneemt van de huidige lidstaten, dagen nadat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zijn schokkende visie onthulde, die zou betekenen dat Brussel het continent zal overnemen. Farage riep ook de Remainers [degenen die in de EU willen blijven] op om eindelijk “kleur te bekennen” over het werkelijke doel van de Europese Unie. De vurige anti-EU-politicus zei: “Er is een intense onwil van iedereen aan de Remain kant om echt kleur te bekennen over wat Europa is, het gaat om het creëren van een nieuwe staat”. 

Barnier zei tegen mij: “We bouwen geen federaal Europa, we bouwen een verenigd Europa”.

“Dat is in feite alarmerender, omdat een federaal Europa zou betekenen dat de afzonderlijke staten –  waarschijnlijk ongeveer zoals Amerika – vrij veel zeggenschap, vrij veel macht zouden hebben over hun dagelijks leven”.

Tijdens zijn wekelijkse  Sunday show op LBC zei Farage dat het Britse publiek de plannen van de EU om de unie verder te integreren sterk zou verwerpen, als ze ervoor hadden gekozen om lid te blijven van de institutie. Hij vervolgde: “Het idee van een verenigde eenheidsstaat is denk ik iets wat, als het Britse volk het echt zou begrijpen, zij ten sterkste zou afwijzen”.

De schokkende bewering lijkt in overeenstemming te zijn met uitspraken van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel, tijdens een bijeenkomst in Brussel eerder deze week. De fervente pro-EU-politicus stelde voor dat de Europese landen in de toekomst alleen zelfcontrole kunnen uitoefenen via de Europese Unie. Gabriel beweerde dat zelfs Duitsland – de grootste en sterkste financiële bijdrager van de EU – de komende jaren meer EU-regels zou moeten accepteren.

Hij zei: “In de wereld van de 21e eeuw zal Europa alleen soeverein kunnen handelen via de Europese Unie, door soevereiniteit terug te winnen [= te ontlenen aan = te spreken namens] de Europese Unie. “Zelfs Duitsland, groot en sterk als het is, zal in de wereld van morgen zelf geen stem hebben. Onze kinderen en kleinkinderen zullen de keuze hebben om geen stem te hebben of een gemeenschappelijke Europese stem te laten horen”.

De visie van de Duitse politicus weerspiegelt de voorstellen die EU-commissaris Jean-Claude Juncker presenteerde tijdens zijn State of the Union toespraak in september. De voorstellen houden ook in dat er meer beslissingen zullen worden genomen over het gemeenschappelijk buitenlands beleid bij meerderheid van stemmen, in plaats van bij eenparigheid [van stemmen] en het opzetten van een Europees Monetair Fonds, compleet met een ministerie en een minister van Financiën van de Eurozone.

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Veilig surfen anno 2018, hoe doe je dat?

Dutch F 16

Nederlandse regime bombardeert opnieuw illegaal in Syrië