in ,

Geen subsidie: ‘Stekker wordt uit zo’n duizend zonne- en windmolenparken getrokken’

De aanleg van zo’n duizend zonne- en windmolenparken dreigt niet door te gaan. Ze krijgen namelijk niet de beloofde omdat netbeheerders hen niet op tijd kunnen aansluiten.

Daarvoor waarschuwen verschillende brancheorganisaties op BNR.

In totaal gaat het om 700 megawatt aan , wat gelijk staat aan 250.000 huishoudens. Volgens Amelie Veenstra, directeur Beleid van branchevereniging Holland Solar, hebben netbeheerders te weinig mankracht en capaciteit voor de snelle groei van groene projecten.

Het gevolg daarvan is dat projecten niet op tijd aangesloten kunnen worden waardoor het recht op subsidie vervalt.

‘Projecten die al subsidie zouden krijgen, kunnen daar nu naar fluiten.’

Ook brancheorganisaties - en NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie) maken zich hier zorgen over.

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ascension
1 jaar geleden

Het zou mij niet verbazen dat de mensen die hiermee bezig zijn wakker worden en realiseren dat windmolens en zonnepanelen een volkomen onhaalbare zaak zijn. De investering is erg hoog, de gegarandeerde beschikbaarheid (of juist het gebrek daar van) van de energie is niet acceptabel en het ruimtebeslag is giga.
Nu de NLoverheid is haar oneindige eigenwijsheid besloten heeft dat aardgas moet worden uitgefaseerd ben ik reuze benieuwd welke mogelijkheden de overheid nu aanreikt.

Overigens zijn er mogelijkheden te over voor alternatieve energie produktie , maar de machten achter de schermen zien liever dat burgers dom, arm en hard aan het werk blijven. Gelukkig worden mensen met de dag meer bewust hoe ze worden misbruikt, voorlogen, bestolen en vermoord. Niet voor niets raakt de elite steeds meer benauwd voor de gevolgen als de burgers massaal wakker worden en verhaal komen halen.

Richard
1 jaar geleden

Burgers hebben nooit de keuze gekregen tussen wel of geen klimaatakkoord. De hardwerkende Nederlanders worden gewoon bestolen voor de hobby van klimaatdrammers. Direct stoppen met deze subsidies van gestolen belastinggeld. Als we overal tegen windmolens en zonnepanelen aan zitten te kijken wordt het echt niet kouder in de wereld. De aarde warmt op als hij zin heeft en koelt ook weer af als hij zin heeft. Daar veranderen onze zuur verdiende centjes niks aan.

Wim
1 jaar geleden

Afgezien van de kostbare subsidies heeft het mij een vermogen gekost daar pinguïns enorm in prijs gedaald doordat er een windmolen in mijn achtertuin is gezet ,op 500 meter probeer het te verhalen via planschade maar dat gaat enige jaren duren omdat ze alles vertragen

Toch te gek voor woorden! Nog steeds gedoe met kleding bij Defensie

Er lijkt in Engeland een verband te bestaan tussen 5G en zelfmoorden