in , ,

Gerechtsdeurwaarders komen in actie voor mensen met schulden, van 75% is de beslagvrije voet te laag vastgesteld

spaargeld 1561639177
Mizianitka / Pixabay

Gerechtsdeurwaarders pleiten voor een snelle invoering van de nieuwe beslagvrije voet. Dat is het deel van het inkomen waar geen beslag op kunnen leggen.

Ze vinden dat er te traag gewerkt wordt aan een nieuwe, hogere berekening van de beslagvrije voet en starten daarom een handtekeningenactie.

Nu gaat het berekenen van de beslagvrije voet vaak mis en daardoor komen mensen met schulden in de problemen. Volgens eerdere schattingen is in 75 procent van de gevallen de beslagvrije voet te laag vastgesteld.

Vaak kunnen mensen daardoor basisbehoeften als eten en drinken niet eens meer betalen en dan is er voor deurwaarders niets meer te halen.

“Het is een van de grondrechten dat er genoeg is om je huur te betalen, eten, dat soort dingen”, zegt Paul Otter van de Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders.

“Het is geen vetpot, maar je kan ervan leven. Als die niet goed werkt, en mensen te weinig geld krijgen, dan komen ze dieper in de problemen.”

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belasting 1

SP wil parlementaire enquête naar misstanden in strijd met de wet Belastingdienst, CDA wil onderzoek

46489423995 dc0077f97a femke halsema

GroenLinks-burgemeester Femke Halsema zorgt ervoor dat de politie niet mag noteren of daders asielzoekers zijn