in , , , ,

Geweldig! Nieuw soort asielzoekers en ze zijn met duizenden: Generatie Boza(“overwinning”) Afrikanen

screenshot 2011

Ze willen professionele voetballers worden en in grote, dure auto´s rijden – jonge Afrikanen, die met duizenden via de EU binnenkomen. Nu slaat de Duitse inlichtingendienst BND alarm en waarschuwt voor de naar hun strijdkreet “Boza” (“overwinning”) genoemde “Generatie Boza”: de smokkelaars zijn in staat om per maand 6000 van hen naar te vervoeren.

Marokko heeft allang afgelost als startland voor de Afrikanen. Diegenen die uit Mali, Ivoorkust en Guinea komen, kunnen zonder visum met het naar Marokko reizen. Desnoods volstaat € 50,- omkopingsgeld om in Mali aan de desbetreffende papieren te komen. De anderen komen over land via naar Marokko.

Aangekomen in Marokko, zijn er voor hen drie routes om naar Spanje te komen. Enerzijds via de Alboránzee, waar grote rubberboten met tot 58 plaatsen wachten, anderzijds de Straat van Gibraltar met kleine rubberboten en de Atlantische Oceaan met kleine houten schepen.

Vooral in de kampen van de exclaves Melilla en Ceuta wachten velen van hen op het geschikte moment om illegaal de grens over te komen.

Daar bepaalt een zogenaamde “Chairman” wie naar binnen mag en bepaalt bij ruzies de straffen. Alleen bij zware misdaden zoals moord zou met de Marokkaanse autoriteiten samengewerkt worden, bericht “Bild”.

Volgens informatie van de BND neemt bij de Marokkanen de weerzin tegen de zogenaamde vluchtelingen toe, wat volgens de BND de druk zou verhogen om snel door te reizen naar Europa. Daar aangekomen, is het dan “Boza!” – Overwinning!

Volgens strikt vertrouwelijke informatie van de BND, die in bezit zou zijn van “Bild”, sturen 20 bazen de immigrantenstromen uit Marokko aan. Ze zouden over goede contacten met de nationale autoriteiten beschikken en gemiddeld ieder 20 helpers hebben, die per maand ongeveer 15 migranten kunnen rekruteren – bij elkaar gerekend 6000 per maand.

Marokko krijgt geen grip op het probleem, hoewel het naar eigen zeggen dit jaar al 54.000 vertrekken heeft voorkomen, 74 smokkelnetwerken heeft uitgeschakeld, 1900 boten in beslag genomen en 230 smokkelaars aangeklaagd heeft . . . En desondanks krijgt het land het probleem niet onder controle.

De criminele mensensmokkelaars betalen omkopingsgeld en komen zodoende aan informatie over de patrouilles van de kustwacht en kunnen hen zo gemakkelijk ontwijken. Daarom zou de Marokkaanse regering deze zomer het kustwachtpersoneel in de Middellandse Zee al met dat in de Atlantische Oceaan geruild hebben, maar blijkbaar heeft dat niet tot het gewenste resultaat geleid.

Nog steeds landen de Afrikaanse illegale ongehinderd op de Spaanse kusten en kunnen de “Boza” verkondigen. Want eenmaal aangekomen in Europa, betekent dat voor de minsten van hen “terug naar het vaderland”.

Van de 208 grens-bestormers, die afgelopen zondag over de hekken van Melilla klommen, werden volgens “MailOnline” slechts 55 door de Spaanse autoriteiten naar Marokko teruggestuurd. De anderen dienden hun asielaanvragen in of herstellen nog van hun verwondingen en mogen zich nu verheugen in een toekomst in Europa.

Bron:
www.dailymail.co.uk

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Courtroom European Court of Human Rights 05 1

De EU, voorvechter van de rechten van de … grote bedrijven

soros hacked 700x368

Zeg @NOS goed bezig maar deze mist: George Soros 60 Minutes interview en meer…