in

Hola! Clean Air Nederland wil rokers aansprakelijk stellen voor schade

Belangenclub Clean Air (CAN) wil rokers zélf aansprakelijk gaan stellen voor veroorzaakte schade, bijvoorbeeld gezondheidsschade voor de buren.

De organisatie die eerder met succes de rookruimtes in de horeca via de wist te verbieden, richt de pijlen nu op de roker zelf.

,,Momenteel is er niets om de veroorzaker zelf aan te pakken,” zegt Tom Voeten van CAN.

De huidige tabakswetgeving richt zich volgens CAN enkel op (meestal goedwillende) organisaties en bedrijven en schiet daarmee tekort.

,,Er gaat onvoldoende signaal naar de roker, dat die overlast veroorzaakt, de van anderen aantast, en het verkeerde voorbeeld geeft aan jongeren,” aldus Voeten.

Clean Air Nederland verzamelt op dit moment voorbeelden van zaken waarin de roker aansprakelijk gesteld zou kunnen worden voor diverse vormen van schade. Dat kan zich richten op rokers die in, bijvoorbeeld, sociale huurwoningen hun buren gezondheidsschade toebrengen.

Het kan ook gaan om rokers die stug de regels overtreden op festivals en in d….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Knalvuurwerk, singleshots en vuurpijlen verboden per komende jaarwisseling

‘Geheim plan’ dat naar buiten is gekomen laat ware gezicht van Merkel en EU zien