in

Hola! Clean Air Nederland wil rokers aansprakelijk stellen voor schade

Belangenclub Clean Air (CAN) wil rokers zélf aansprakelijk gaan stellen voor veroorzaakte schade, bijvoorbeeld gezondheidsschade voor de buren.

De organisatie die eerder met succes de rookruimtes in de horeca via de wist te verbieden, richt de pijlen nu op de roker zelf.

,,Momenteel is er niets om de veroorzaker zelf aan te pakken,” zegt Tom Voeten van CAN.

De huidige tabakswetgeving richt zich volgens CAN enkel op (meestal goedwillende) organisaties en bedrijven en schiet daarmee tekort.

,,Er gaat onvoldoende signaal naar de roker, dat die overlast veroorzaakt, de van anderen aantast, en het verkeerde voorbeeld geeft aan jongeren,” aldus Voeten.

Clean Air Nederland verzamelt op dit moment voorbeelden van zaken waarin de roker aansprakelijk gesteld zou kunnen worden voor diverse vormen van schade. Dat kan zich richten op rokers die in, bijvoorbeeld, sociale huurwoningen hun buren gezondheidsschade toebrengen.

Het kan ook gaan om rokers die stug de regels overtreden op festivals en in d….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. We worden verdorie door allerhande psychotische dramclubs getiranniseerd omdat ze weten, dat we hier geen rechten meer hebben. Ze mogen voor mij opsodemieteren met hun eisen, net als deat binnenkomendce satansgebroed. Ik beslis nog altijd zelf wat ik eet en doe.

  2. Kan ik dan mijn buren ook aansprakelijk stellen voor de luchtvervuiling die zij veroorzaken? Al eens geroken wat die “houtbranders” verspreiden en de barbeque’s in de zomermaanden? Om nog maar niet te spreken van het wagenpark dat ze voor de deur hebben staan. Te ver gezocht? Inderdaad, net als rokers de schuld geven van een verpeste atmosfeer. Woonachtig Rotterdam-Hoogvliet. Shell Pernis is mijn buurman, de Botlekbrug staat het merendeel van de dag open. Met een lokale verkeersader voor de deur en een verbrede A15 naast de deur zijn de verkeersinfarcten hier dagelijks aan de orde, en roken in je tuin zal schadelijk zijn voor de buren? De wereld wordt geregeerd door imbecielen, en iedereen met nog minstens één werkende hersencel laat het gewoon toe.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Knalvuurwerk, singleshots en vuurpijlen verboden per komende jaarwisseling

blank

‘Geheim plan’ dat naar buiten is gekomen laat ware gezicht van Merkel en EU zien