in ,

Huidige EU-voorzitter: hulporganisaties en mensensmokkelaars doen hetzelfde

De Oostenrijkse kanselier – tevens de huidige -voorzitter – Sebastian Kurz beschuldigt hulporganisaties die redden op de Middellandse Zee van mensenhandel.

In een interview met de Frankfurter Allgemeine zegt Kurz dat de organisaties niet alleen mensen willen redden.

“Het kan niet zo zijn dat een aantal ’s afbreuk doet aan de duidelijke doelstellingen van de 28 regeringsleiders van . En niet alleen met het doel levens te redden: de ngo’s willen samen met mensensmokkelaars mensen naar Midden-Europa brengen.”

Oostenrijk vervult tot het einde van het jaar het voorzitterschap van de Raad van de . Kanselier Kurz is daardoor automatisch EU-voorzitter.

Hij noemt het “absurd” dat de ngo’s zich in Libische wateren begeven.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini haalde eerder hard uit naar de organisaties achter de reddingsacties.

Steeds waren er moeizame onderhandelingen voor nodig om de hulpschepen tot Italiaanse, Maltese of Spaanse havens toe te laten en de migranten over meerdere EU-landen te verdelen.

Lees ook eens verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We zijn nu ‘officieel’ in oorlog: Minister van Defensie Bijleveld zegt Rusland de oorlog aan

De grote zuivering: Facebook en Twitter onderdrukt meningsvorming door het verwijderen van onafhankelijke media