in

EU: Asielzoekers moeten gemakkelijker naar Europa kunnen, asielaanvragen in het vervolg ook via e-mail en post

2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Alsof de EU zichzelf in de wereldwijde corona-crisis nog niet genoeg gediskwalificeerd en door haar getoonde handelingsonbekwaamheid belachelijk gemaakt heeft, halen de Brusselse bureaucraten nu uit voor de volgende klap.

Heel duidelijk niet onder de indruk van de crisisbeheersing, omdat immers de nationale staten zelf gedwongen werden om snel te handelen, bedenkt men nu nieuwe voorstellen om “vooral” in corona-tijden voor zoveel mogelijk asielzoekers de toegang naar Europa gemakkelijker te maken, zoals ook “rnd.de” weet te berichten.

Nieuwe vestiging van migranten dringender in “corona-crisis”

De EU dringt er bij haar lidstaten op aan om “de geplande nieuwe vestiging zoveel mogelijk uit te voeren”. Inreisbeperkingen, zoals die momenteel binnen de EU voor bijna alle landen gelden, moeten als het aan Brussel ligt niet gelden voor asielzoekers uit derde landen naar de EU.

De uitzetting van afgewezen asielzoekers zou in ieder geval voorbereid, indien mogelijk uitgevoerd, worden, verder zou men moeten inzetten op vrijwillige terugkeer van de afgewezen personen.

EU-asielaanvragen per mail of de post mogelijk maken

Om de “nieuwe vestigingen” gemakkelijker en sneller te laten verlopen, roept de EU de lidstaten nu op om maatregelen te nemen om voor asielzoekers asielaanvragen via E-mail of per post mogelijk te maken.

Als argument van  ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
geld 1559928254

Een whopping 92 miljard begrotingstekort en toch komt Rutte III met wéér een stortvloed aan klimaat maatregelen

Corona outbreak Janet Ossebaard scr

Belangrijkste viroloog van Duitsland waarschuwt voor ‘krachtigere tweede coronagolf die overal tegelijk begint’