in , ,

In de Sahel broeit de volgende migratiegolf naar Europa die de migratiecrisis van 2015 zal doen overtreffen

Immigranten

Hier in het land volledig onopgemerkt, broeit er in de Sahel een catastrofe die de migratiegolf van 2015 nog in de schaduw zou kunnen stellen.

De mix van terreur, geopolitieke spanningen en economische uitbuiting bereiden daarmee de weg voor.

Terwijl de Franse president Emmanuel Macron als eerste president toegaf dat de voormalige koloniale macht in Algerije “systematische marteling” had uitgevoerd, voert zijn land sinds 2013 een “oorlog tegen de terreur” in de Sahel-zone. Begonnen met een operatie in Mali, waar op grond van de ineenstorting van Libië na de NAVO-aanval in 2011 eerst de separatistenbeweging van de Toeareg en daarna radicale islamieten van Al-Qaida de macht van de centrale regering bedreigden, breidde de oorlog zich naar vijf andere landen uit. Samen met Mali, Tsjaad, Niger, Burkina Faso en Mauritanië heeft Frankrijk de groep “G5 Sahel” (G5S) in het leven geroepen.

Het doel van dit G5S-initiatief was om de last van de Franse interventie over verschillende schouders te verdelen, die in dezelfde mate door terreur en economische verstrengelingen met Parijs werden getroffen. Onder Franse leiding werd de “Operatie Barkhane” geïnitieerd, die de eerste “Operation Serval” in Mali had afgelost. Meer dan vijf jaar zijn er nu sinds het begin – velen zouden ook van Franse terugkeer spreken – van de interventie verstreken, zonder dat de situatie gestabiliseerd of zelfs verbeterd zou zijn.

Door sommigen beoordeeld als succes, omdat de Jihadisten niet of niet meer in staat zijn om serieus te twijfelen aan de soevereiniteit van de landen, zag Frankrijk zich er op 4 oktober toe gedwongen om in het oosten van Burkina Faso een luchtaanval tegen zwaarbewapende “extremisten” uit te voeren. Daarvoor kwamen minstens acht soldaten van het West-Afrikaanse land bij aanslagen om het leven.screenshot 86

In Niger, dus in hetzelfde land waarin de door Frankrijk aangevoerde “Operatie Barkhane” actief is, voeren ook de VS hun schaduwoorlog met speciale commando´s. toen verleden jaar vier Amerikaanse soldaten in een hinderlaag gelokt en gedood werden, werd het incident al “Trump´s Benghazi” genoemd.

Tegelijkertijd wil Washington in Niger voor honderden miljoenen dollars een basis voor dronen opbouwen. In Mali is de situatie ondanks de aankomst van Canadese troepen en de aanwezigheid van het Duitse leger verslechterd, zoals de secretaris-generaal van de VN, António Guterres verbouwereerd moest vaststellen.

Het militaire aspect is daarbij slechts een deel van het probleem in de Sahel-zone en in Afrika in het algemeen. De uitbuiting van grondstoffen door de internationale gemeenschap, een voor deze landen absoluut desastreuze financiële en economische politiek van het Westen en natuurlijk de legendarische corruptie doen de rest om het fundament om te overleven te verwoesten.

Van een beetje een normaal leven volgens onze voorstelling kan überhaupt geen enkele sprake zijn. Vroeger of later zullen deze mensen niet langer meer in de gebieden kunnen leven, waarin hun voorouders zich ooit gevestigd hebben. Deze bedreiging heeft ook de Amerikaan David Beasly, directeur van het wereldvoedselprogramma van de VN, heel duidelijk in een interview met de Britse krant “Guardian” aangesproken:

“Mijn commentaar voor de Europeanen is dat wanneer jullie denken dat jullie op grond van destabilisering en conflicten, die tot migratie leiden, een probleem hadden dat voortkomt uit een natie met 20 miljoen mensen zoals Syrië, wacht dan maar eens af tot de grotere Sahel-zone met 500 miljoen verder gedestabiliseerd is. (…) Jullie zullen voor eenzelfde model geplaatst staan als enkele jaren geleden, behalve dat jullie meer ISIS en extremistische groeperingen zullen hebben die de migratie infiltreren.”

Als je van eenzelfde quotum zoals in Syrië uitgaat, waar volgens de VN ongeveer een vierde deel van de bevolking voor de oorlog naar de buurlanden, maar ook naar Egypte en Europa, is gevlucht, dan staat ons een catastrofe van epische omvang te wachten.

Want dan zullen er niet “slechts” vijf miljoen mensen het oorlogsgebied verlaten, maar meer dan 120 miljoen mensen! En ze zullen nauwelijks in het arme Afrika willen blijven, maar de vesting Europa in een ware tsunami bestormen.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
x7xq7lq6d8y

Hongarije maakt EU Juncker en Verhofstadt af in nieuwe video: Ons doel is om Europa te beschermen

e835b30c20f1083ecd0b470de7444e90fe76e7d610b4134997f2c8 640 climate change

Nieuw rapport VN-klimaatpanel IPCC: wereldwonderen nodig om klimaat te redden en heel veel geld