in

In de Randstad liggen de corona-IC’s vol migranten

Tijdens de eerste coronagolf vingen ziekenhuizen in de Randstad vooral veel coronapatiënten uit Brabant op. Nu hebben ze hun eigen patiënten, uit hun eigen multiculturele steden.

Spoedeisende- hulparts Geesje van Woerden in het Haaglanden Medisch Centrum: „We hebben in dit altijd al veel patiënten met een migratie-achtergrond, uit de Schilderswijk, maar nu nog meer. Het valt echt op.”

Jan Jaap Spijkstra in het VUmc: „Normaal heeft een ruime minderheid van de patiënten een migratie-achtergrond maar vorige week iederéén op de IC. Iemand moet de wijken ingaan en mensen gaan voorlichten over de risico’s die ze lopen.”

Zondagavond kwam een oude Marokkaans-Nederlandse man aan bij het VUmc, vertelt longarts Anton Vonk Noordgraaf. De man had en was erg kortademig. Hij kwam met zijn zoon, die de vragen van artsen en verpleegkundigen vertaalde.

Er was op dat moment geen plek op de longafdeling, maar de ambulance stond klaar om hem naar de andere vestiging te brengen. Vonk Noordgraaf: „De man dacht er even over na en schudde vervolgens van nee.”

Dat is het mooie aan de Turkse en Marokkaanse cultuur, zeggen alle artsen. Internist Prabath Nanayakarra in het VUmc:

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ongelooflijk! Ambtenaren op ministerie kunnen hogere coronabonus krijgen dan zorgpersoneel

Ondanks CoronaOp1 zijn voor veel mensen de maatregelen gevaarlijker dan het virus