in , ,

Inburgeringsexamen is ‘appeltje eitje’ om te halen voor 70 euro per onderdeel

Darfschein / Pixabay

Het lijkt kinderspel om het inburgeringsexamen te halen, nu de vragen van de toetsen gewoon op internet verkrijgbaar zijn. Nadat vorige week een besloten groep op Facebook offline is gehaald waar bijna 90.000 mensen stiekem vragen en antwoorden van vakken als lezen, schrijven en spreekvaardigheid uitwisselden, worden op het sociale medium nu gestolen vragen te koop aangeboden voor 70 euro per set.

Geen wonder dat ze het examen allemaal halen.

Uit onderzoek van de krant voor wakker Nederland blijkt dat het spotgoedkoop én gemakkelijk is voor nieuwkomers in ons land om het inburgeringsexamen te halen. De antwoorden blijken namelijk te koop te zijn. Voor een slordige 70 euro zit je goed.

Hoewel deze antwoorden tegenwoordig verkocht worden op Facebook bestond er eerder een geheime groep op dat sociale medium voor mensen die inburgeringsexamen moeten doen. De groep had bijna 90.000 leden.

De leden konden daar stiekem vragen en antwoorden van vakken als luisteren, lezen en schrijven uitwisselen. Zo hielpen ze elkaar dus het examen door.

Let wel, 90.000 komt ongeveer overeen met het aantal nieuwkomers dat het examen de afgelopen vijf jaar gedaan heeft.

Hilarisch genoeg ziet -minister Wouter Koolmees geen enkele reden om de examens stil te liggen. Ja, hij weet van de oude groep, en hij weet ook dat de antwoorden te koop zijn, maar de schade zou allemaal best meevallen.

Bron

Eind oktober meldde Koolmees aan de Kamer dat de Facebookpagina waarop de toetsvragen werden verspreid, inmiddels uit de lucht was gehaald. Maar nog zeker twee andere pagina’s waren deze zondag nog gewoon bereikbaar. Sjoemelaars uit wanen zich dermate onbespied dat ze in het Arabisch volop discussiëren over of het al dan niet in strijd met de islamitische zeden is om examen te doen met behulp van de gestolen vragen. „We helpen elkaar en zo kan iedereen een paar jaar verder in ”, schrijft een van hen. Een ander, die het inburgeren wel serieus neemt, vindt dat je beter de taal kunt leren.

 

Eerder werd al het eindgesprek gejorist, zo wordt het allemaal wel heel makkelijk gemaakt. Soms zou je denken dat het bewust gedaan wordt…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Je kon erop wachten: Amnesty International is boos op Rutte om ‘Pietgeweld’ en wat deed NOS nou!?

blank

Here we go! Het ‘Social Credit System’ van China gaat de wijde wereld in