in , ,

Inloggen met je brein stap dichterbij, handig en verstandig?

brain 1540929175
kalhh / Pixabay

Je brein is een onuitputtelijke bron van veilige wachtwoorden. Wachtwoorden en pincodes met letters en cijfers zijn relatief gemakkelijk te hacken , moeilijk te onthouden en meestal onveilig.

Biometrie begint hun plaats in te nemen, waarbij vingerafdrukken, en netvlies-scannen gebruikelijk worden, zelfs bij routinematige aanmeldingen voor computers, smartphones en andere veelvoorkomende apparaten.

Ze zijn veiliger omdat ze moeilijker te vervalsen zijn, maar biometrische gegevens hebben een cruciale kwetsbaarheid: een persoon heeft slechts één gezicht, twee netvliezen en 10 vingerafdrukken. Ze vertegenwoordigen wachtwoorden die niet opnieuw kunnen worden ingesteld als ze zijn aangetast.

Net als gebruikersnamen en wachtwoorden zijn biometrische referenties kwetsbaar voor datalekken. In 2015 werd bijvoorbeeld de met de vingerafdrukken van 5,6 miljoen federale Amerikaanse werknemers overtreden.

Die mensen zouden hun vingerafdrukken niet moeten gebruiken om apparaten te beveiligen, zowel voor persoonlijk gebruik als op het werk. De volgende breuk kan foto's of netvliesscangegevens stelen, waardoor die biometrie nutteloos is voor de veiligheid.

Ons team werkt al jaren met medewerkers van andere instellingen en heeft een nieuw type biometrie uitgevonden dat zowel uniek is voor één persoon en kan worden gereset als dat nodig is.

In de geest

Wanneer een persoon naar een foto kijkt of een muziekstuk hoort, reageert haar brein op manieren die onderzoekers of medische professionals kunnen meten met elektrische sensoren op haar hoofdhuid. We hebben ontdekt dat de hersenen van elke persoon anders reageren op een externe stimulus, dus zelfs als twee mensen naar dezelfde foto kijken, zullen de metingen van hun hersenactiviteit anders zijn.

Dit proces is automatisch en bewusteloos, dus een persoon kan niet bepalen welke hersenreactie plaatsvindt. En elke keer dat iemand een foto van een bepaalde beroemdheid ziet, reageert hun brein op dezelfde manier – hoewel anders dan de rest van de andere.

We realiseerden ons dat dit een kans biedt voor een unieke combinatie die kan dienen als wat we een ” brainpassword ” noemen. Het is niet alleen een fysieke eigenschap van hun lichaam, zoals een vingerafdruk of het patroon van bloedvaten in hun netvlies. In plaats daarvan is het een mix van de unieke biologische hersenstructuur van de persoon en zijn onvrijwillig geheugen dat bepaalt hoe het reageert op een bepaalde stimulus.

Een hersenwachtwoord maken

Iemands hersenwachtwoord is een digitale lezing van hun hersenactiviteit terwijl er naar een reeks afbeeldingen wordt gekeken. Net zoals wachtwoorden veiliger zijn als ze verschillende soorten tekens bevatten – letters, cijfers en interpunctie – is een brainpassword veiliger als het hersengolfaflezingen bevat van een persoon die naar een verzameling verschillende soorten foto's kijkt.

file 20181018 67173 hpu8qoEen reeks visuele stimuli genereert het beste hersenwachtwoord.Wenyao Xu, et al.CC BY-ND

Om het wachtwoord in te stellen, zou de persoon op een andere manier worden geauthenticeerd – bijvoorbeeld om met een paspoort of ander identificerend papierwerk aan het werk te gaan, of om vingerafdrukken of gezicht te laten controleren op bestaande documenten. Dan zou de persoon een zachte, comfortabele hoed of opgevulde helm aantrekken met binnenin elektrische sensoren. Een monitor zou bijvoorbeeld een afbeelding van een varken, het gezicht van Denzel Washington en de tekst “Call me Ishmael”, de openingszin van Herman Meville's klassieke “Moby-Dick” weergeven.

De sensoren registreerden de hersengolven van de persoon. Net als bij het registreren van een vingerafdruk voor een Touch ID van een iPhone, zijn meerdere metingen nodig om een ​​volledig eerste record te verzamelen. Ons onderzoek heeft bevestigd dat een combinatie van dergelijke beelden hersengolfaflezingen zou genereren die uniek zijn voor een bepaalde persoon en consistent van de ene inlogpoging tot de andere.

Later, om in te loggen of toegang te krijgen tot een gebouw of beveiligde ruimte, zou de persoon op de hoed gaan zitten en de reeks afbeeldingen bekijken. Een computersysteem zou hun hersengolven op dat moment vergelijken met wat oorspronkelijk was opgeslagen – en ofwel toegang verlenen of ontkennen, afhankelijk van de resultaten. Het duurt ongeveer vijf seconden, niet veel langer dan een wachtwoord invoeren of een pincode intoetsen op een numeriek klavier.

Na een hack

Het echte voordeel van hersen-wachtwoorden komt in het spel na de bijna onvermijdelijke hack van een inlogdatabase. Als een hacker inbreekt in het systeem dat de biometrische sjablonen opslaat of elektronica gebruikt om iemands hersensignalen te vervalsen, is die informatie niet langer bruikbaar voor beveiliging. Een persoon kan zijn gezicht of vingerafdrukken niet veranderen, maar hij of zij kan zijn of haar wachtwoord wijzigen.

Het is eenvoudig genoeg om de identiteit van een persoon op een andere manier te verifiëren en ze een nieuw wachtwoord te laten instellen door naar drie nieuwe afbeeldingen te kijken – misschien deze keer met een foto van een hond, een tekening van George Washington en een Gandhi-quote. Omdat het andere afbeeldingen zijn dan het oorspronkelijke wachtwoord, zouden de hersengolfpatronen ook anders zijn. Ons onderzoek heeft aangetoond dat het nieuwe brein-wachtwoord erg moeilijk zou zijn voor aanvallers om te achterhalen , zelfs als ze de oude hersengolfaflezingen als hulpmiddel probeerden te gebruiken.

Hersenenwachtwoorden kunnen eindeloos opnieuw worden ingesteld, omdat er zoveel mogelijk foto's en een breed scala aan combinaties zijn die van die afbeeldingen kunnen worden gemaakt. Er is geen enkele manier om deze biometrische verbeterde beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

Veilig en veilig

Als onderzoekers zijn we ons ervan bewust dat het verontrustend of zelfs griezelig kan zijn voor een werkgever of internetservice om verificatie te gebruiken die de hersenactiviteit van mensen leest. Een deel van ons onderzoek bestond uit het uitzoeken hoe we alleen de minimale hoeveelheid metingen konden nemen om betrouwbare resultaten te garanderen – en de juiste beveiliging – zonder dat er zoveel metingen nodig waren dat een persoon zich misschien geschonden voelde of bang was dat een computer probeerde zijn gedachten te lezen.

We probeerden in eerste instantie 32 sensoren te gebruiken in het hele hoofd van een persoon en merkten dat de resultaten betrouwbaar waren. Vervolgens hebben we het aantal sensoren geleidelijk verminderd om te zien hoeveel er echt nodig waren – en we ontdekten dat we met slechts drie correct geplaatste sensoren duidelijke en veilige resultaten konden krijgen.

file 20181018 67167
Drie elektroden hoog op de achterkant van het hoofd van een gebruiker zijn voldoende om een ​​hersenkader te detecteren.Wenyao Xu et al.CC BY-ND

Dit betekent dat ons sensorapparaat zo klein is dat het onzichtbaar in een hoed of een virtual reality-headset past. Dat opent de deur voor veel mogelijk gebruik. Een persoon die slimme hoofddeksels draagt, kan bijvoorbeeld gemakkelijk deuren of computers met hersenwachtwoorden ontgrendelen. Onze methode zou het ook moeilijker kunnen maken om auto's te stelen – voordat de bestuurder opstart, zou hij een hoed moeten opzetten en een paar afbeeldingen op een dashboardscherm moeten bekijken.

Andere wegen openen zich naarmate nieuwe ën naar voren komen.De Chinese e-commerce gigant Alibaba heeft onlangs een systeem onthuld voor het gebruiken van virtual reality om items te kopen – inclusief het online kopen van aankopen in de VR-omgeving.

Als de betalingsinformatie wordt opgeslagen in de VR-headset, kan iedereen die deze gebruikt of steelt, alles kopen wat beschikbaar is.

Een headset die de hersengolven van de gebruiker leest, maakt aankopen, aanmeldingen of fysieke toegang tot gevoelige gebieden veel veiliger.

Lees verder bij de bron: theconversation.com


Het lijkt allemaal heel handig maar komt hier ook niet de gedachtepolitie om de hoek kijken?
We weten uit de hoe dit afloopt.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trump 1540927217

Ook al de schuld van Trump: VS brengt als enige de CO2 uitstoot terug, EU stoot juist meer uit!

vingerafdruk 1540929622

Grenzen wagenwijd open, maar EU wil vingerafdrukken op identiteitskaart verplichten