in , , ,

Je pensioengeld is niet veilig! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

Gepensioneerden krijgen de komende jaren mogelijk flinke klappen te verduren. Door de lage rente, veranderende rekenregels en een opeenstapeling van verlagingen kan de pensioenskorting oplopen tot maar liefst 20 procent!

Door diverse redenen zullen pensioenfondsen de pensioenen jaar op jaar verlagen, waardoor verlagingen van 15 tot 20 procent geen uitzondering zullen zijn.

Dat is de conclusie van Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Minister Koolmees krijgt de duimschroeven flink aangedraaid door de vakbonden en pensioenfondsen. Ondanks dat er hard wordt gewerkt om de kortingen te voorkomen, menen diverse partijen dat het onverstandig is de nodige kortingen voor nu nog langer uit te stellen.

Volgens Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van ABP, gaan bij vier van de vijf grote pensioenfondsen in mogelijk kortingen worden doorgevoerd. De verwachting is dan nog 5 tot 8 procent, vanwege …

verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pfizer test nu gewoon openlijk giftige vaccins op zwangere vrouwen

EU-document: het ging nooit over “vluchtelingen”, maar over “hervestiging”