in , , , , , , ,

Juist het Brussel van de EU weigert als eerste grote stad 5G

brussel 1554753007
dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

De regering van Brussel stemt niet in met een proefproject voor het aanbieden van 5G. “Brusselaars zijn geen proefkonijnen,” zei minister van Milieu Céline Fremault (cdH).

Brussel moest in 2020 de eerste stad worden met supersnel internet, maar zo ver lijkt het niet te komen. Een proefproject is met de huidige stralingsnormen niet haalbaar en Fremault is niet van plan om een uitzondering te maken.

“Ik kan zo’n technologie niet verwelkomen als de stralingsnormen, die de burger moeten beschermen, niet gerespecteerd worden. 5G of niet,” zei ze tegen nieuwssites Bruzz en L’Echo. “De Brusselaars zijn geen proefkonijnen, waarvan ik de gezondheid met winst kan verkopen,” vervolgde ze.

5G zal extra straling opleveren, aangezien er veel antennes nodig zijn voor dit supersnelle netwerk. De Brusselse regering werkte lange tijd aan een verhoging van de stralingsnormen in de hoofdstad van 6 volt per meter naar 14,5 volt per meter(meer dan een verdubbeling).

Daarover werd een akkoord gesloten met de telecombedrijven. Die verhoging is nu dus van de baan.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
F1 1554755903

Ophef, gedoe, gezeur kan gaan beginnen: Formule 1 vanaf 2020 definitief in Zandvoort

zweden 1554756205

Amnesty International heeft kritiek op Zweden: Slechts 5% van de gemelde verkrachtingen leidt tot aanklachten