in , , ,

Kabinet VVD/PvdA levert: “Trots op toename bijstandsgerechtigden”

Trots Rutte Assher 1024x662 e1472976250949

Nederland heeft er in het tweede kwartaal opnieuw meer bijstandontvangers bijgekregen. Vooral de komst van asielzoekers droeg hieraan bij, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Eind juni kregen 463.000 personen een bijstandsuitkering. Dat zijn er 21.000 meer dan een jaar eerder. De stijging is voor ongeveer de helft te verklaren door de komst van asielzoekers, vooral uit Syrië. Asielzoekers met een verblijfsvergunning kunnen een beroep doen op de bijstand.

Het aantal bijstandsgerechtigden laat al langer een stijgende lijn zien. Dit komt ook door de regelgeving, die herhaaldelijk verandert. Zo hebben meer deels arbeidsongeschikte jongeren recht op bijstand, omdat de regels voor de zogeheten Wajong zijn aangepast en krijgen ouderen langer bijstand door de verhoogde AOW-leeftijd, dat schrijft DeTelegraaf vandaag.

“Kabinet mag trots zijn”

‘De afspraak was: de boel op orde brengen en de basis leggen voor groei. We hebben geleverd’, aldus premier Mark Rutte in een dubbelinterview op 21 mei dit jaar met de Volkskrant. Hij en vicepremier Lodewijk Asscher hadden de krant benaderd voor een interview. ‘We zitten een jaar voor de verkiezingen en je ziet dat een aantal zaken echt goed beginnen te gaan met Nederland. We vonden het een goed moment’, verklaart de premier het verzoek. Asscher: ‘We hebben veel meer bereikt dan iedereen van tevoren dacht. Echt, we mogen best trots zijn’. En ‘wij luisteren niet naar de Tokkies’.

Zonder woorden

Het kabinet in mei, met haar levering aan ‘resultaat’ in augustus: méér bijstandsgerechtigden! En eigenlijk vallen we hiermee compleet stil en is ieder verder woord overbodig. Want wat nu nog tegen dit clowneske duo te zeggen?

En dan daarenboven met een ongeëvenaarde hooghartigheid de Volkskrant bellen, omdat je hoofd overloopt van de successen die je wereldkundig meent te moeten maken? Behoor je dan niet beter in een psychiatrische inrichting, dan in een regeringscoalitie thuis?

Tenzij natuurlijk, een toename van bijstandsgerechtigden voor het kabinet altijd al het doel was geweest, want daar lijkt het zo ondertussen toch sterk op. Veel partijen, zoals de vakbonden (ere die ere toekomt) en nadenkend Nederland, hebben het kabinet altijd al gewaarschuwd dat verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd er enkel toe zou voeren dat werkeloze ouderen vanuit de ww rechtstreeks naar de bijstand zouden stromen, om daar uitzichtloos en kansloos te verblijven tot het (inmiddels ongewisse!) moment van datum van pensionering.

Assher: ‘We hebben veel meer bereikt dan iedereen van tevoren dacht.’

Zo’n beetje compleet Nederland, minus het grote multinationale bedrijfsleven, heeft steeds gewaarschuwd dat de wereldwijde instroom van quasi- vluchtelingen zal leiden tot een  extra sterke toename van het aantal bijstandsgerechtigden in  Nederland en Europa. Maar Rutte wist het beter, Assher wist het beter: “Die migranten leveren ook hun steentje bij aan de economie”, waarmee vanzelfsprekend werd gerefereerd aan de ‘liefde & vreedzaamheid’ van het islamitische deel van hen, waardoor het aantal aangiften bij politie stelselmatig afneemt(Link via TPO) en dus minder veiligheidsbudget volstaat.

Maar dan, wanneer een toename van de economische bedrijvigheid samengaat met een toename van bijstandsgerechtigden, is het dan niet raadzaam zo onderhand die economische bedrijvigheid wat af te zwakken, zodat het aantal bijstandsgerechtigden zal afnemen?! Dat zou je bijvoorbeeld  kunnen doen door nog méér Europese Unie: Gewoon wat extra failliete en/of oorlogslanden aan de EU toevoegen! Bingo?!

Maar wacht eens even…

Wellicht hebben Rutte en Assher veel te lang in het verblindend loklicht van de gouden EU-sterren gekeken, en zien zij daarom nu nog enkel sterretjes voor de ogen? Sterretjes die zij daarom verwarren met ‘economische lichtpuntjes’.

Maar laat de dames en heren van PvdA en VVD eerst maar eens uitleggen aan wie ze eigenlijk geleverd hebben? Aan de Nederlandse Nederlanders? Of aan de elites en wereldwijde  (nep)vluchtelingen?

Laat ze dan gelijk ook maar eens uitleggen wie die ‘levering’ eigenlijk betaalt!

Geplubliceerd in samenwerking en onder copyright met : Nachthemel

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6137907220 201d5cf517 kluis

Duitsers beginnen geld van rekeningen te halen en in kluisjes te stoppen

Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350 351x185

Ongelooflijk: EU eist meer geld van Nederland na de Brexit