in

Klokkenluider Boeing claimt: defecte zuurstofsystemen geïnstalleerd op de 787-vloot en Boeing wist dit

kwluth / Pixabay

Een voormalige Boeing-kwaliteitscontrole-ingenieur die klokkenluider is geworden, heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen de fabrikant van het gevechtsvliegtuig en beweert dat defecte zuurstofsystemen voor noodsituaties willens en wetens op 787 vliegtuigen zijn geïnstalleerd.

John Barnett, die 32 jaar bij het bedrijf werkte, beweerde dat tot een kwart van de zuurstofsystemen van 787 vliegtuigen van Boeing defect zou kunnen zijn en niet zou werken in een noodgeval. De 787 Dreamliner is het ultramoderne van het bedrijf dat wordt gebruikt op langeafstandsroutes over de hele wereld.

Barnett beweert dat het vliegtuig de laatste productie- en veiligheidstests heeft doorstaan ​​ten koste van de veiligheid van passagiers.

“Op basis van mijn jarenlange ervaring en van vliegtuigongelukken, geloof ik dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat er iets groots gebeurt met een 787,” vertelde hij de BBC.

Barnett was van 2010 tot 2017 kwaliteitsmanager in de fabriek van Boeing in North Charleston, South Carolina, en beweert dat hij alarmerende problemen in de zuurstofvoorzieningssystemen aan het licht heeft gebracht.

Toen hij in 2016 cosmetisch beschadigde systemen buiten gebruik stelde, ontdekte hij dat ze niet naar behoren werden ontladen zoals vereist, met name in een noodsituatie.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gidsland Zweden, van veiligste land ter wereld naar gevaarlijkste bomaanslagenland ter wereld, met dank aan immigratie

“We censureerde bewijs dat Epstein ‘meest productieve pedofiel van onze tijd’ was”