in , , ,

Kortom, de armen/bijstand gaan er weer op achteruit: Akkoord VVD en PvdA over belastinghervorming

13080040154 6d6c138ca1 Eric Wiebes

Regeringspartijen VVD en PvdA hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over de hervorming van het belastingstelsel. Dat maakte staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën woensdag bekend.

Woensdag werd duidelijk dat het kabinet waarschijnlijk miljarden euro’s overhoudt volgend jaar om te besteden aan lastenverlichting. Het kabinet heeft eerder gezegd dat 3 tot 5 miljard euro nodig is. Uit de CPB-cijfers komt een ruimte naar voren die fors groter is.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei woensdag al dat de onderhandelingen tussen VVD en PvdA in de laatste fase zaten. Premier Mark Rutte zei in Brussel even later dat er „op een haar na” een akkoord is.

Wiebes mocht vervolgens de definitieve aankondiging doen. Hij benadrukte dat hij de oppositie niet een helemaal dichtgetimmerd plan zal voorleggen. „Ik praat met alle partijen al heel constructief en ik ben onder de indruk van hun ideeën. Als de gesprekken zo doorgaan, hebben we voor de belastingbetaler en voor Nederland iets in petto.”

Lees verder via: Reformatorisch Dagblad

 

Photo by EU Council Eurozone cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
106913032 59b56e203b zorg

Allemaal onzin dus? Rekenkamer mist onderbouwing bezuinigingen zorg

CGMK204UQAAQUGe e1433961997564

‘s Werelds topterroristen getraind door Amerikaanse beveiligingsfirma Blackwater