in , , , , , ,

Logisch toch? Reststroom zonnepanelen huishoudens verkocht als grijze stroom ipv groen

zonnepanelen 1555063252
MinkS / Pixabay

In liggen 8 miljoen zonnepanelen op daken van woonhuizen. Na eigen gebruik van particulieren blijft 1,5 terrawatt uur aan stroom over. Op dit moment wordt deze reststroom in Nederland echter nog geoormerkt als grijze stroom in plaats van groen. De energiemarkt is hierdoor niet transparant genoeg.

Voor het oormerken van stroom die door particulieren met zonnepanelen wordt opgewekt, zijn certificaten nodig, die worden uitgegeven door CertiQ. De administratieve lasten hiervoor zijn echter te hoog voor particulieren. Dit is de reden waarom deze duurzaam opgewekte stroom dan maar als grijs geoormerkt wordt.

Michiel Sintenie, Specialist Lead van Vattenfall: “Wezijn op zoek naar een oplossing waarmee we kleinschalig duurzaam opgewekte stroom door bijvoorbeeld zonnepanelen bij iemand thuis groen kunnen labelen”.Vattenfall ziet een belangrijke rol voor en artificiële intelligentie om dit probleem op te lossen en grotere stappen te zetten in de wereldwijde .

Hackathon

Vattenfall kijkt met partners naar nieuwe als blockchain en AI om meer inzicht te krijgen in de opwek.Oplossingen hiervoor worden onder andere gevonden tijdens de grootste blockchain- en artificiële intelligentie-hackathon ter wereld,de Odyssey Hackathon.

Deze vindt plaats van 11 tot 15 april in Groningen. Hier gaan developers, creatieven en ondernemers van over de hele wereld samen oplossingen creëren voor diverse problemen in de wereld. Ze maken hierbij gebruik van blockchain, Artificial Intelligence of andere vooruitstrevende technologieën. Honderd teams werken aan twintigchallenges.

In totaal is er voor 200.000 aan prijzen te verdienen. Kopstukken die zich aan Oddyssey hebben verbonden zijn onder anderen: Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken, Prins Constantijn van Startup Delta en Senator Alexander Rinnooy Kan.

Lees verder bij de bron: Duurzaamnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3807678529 986ea77320 monsanto

Niet Monsanto’s Roundup maar Lasso: Monsanto schuldig bevonden aan vergiftiging Franse boer

nep 1541671689

EU lanceert eigen fact-checker ‘Decoders of Europe’ om ‘Europhobics’ en ‘nepnieuws’ te bestrijden