in ,

Magma onder Yellowstone Supervolcano is weer eens “Rising”

Yellowstone 1547547268
MikeGoad / Pixabay

Over de hele wereld is de seismische activiteit de laatste jaren toegenomen en dit proces lijkt in de eerste dagen van 2019 te zijn versneld. In het bijzonder komen nogal eens een keer slapende vulkanen weer tot leven en dit heeft veel zorgen over wat er in zou kunnen gebeuren.

Natuurlijk is Yellowstone nooit “inactief” geweest, maar er zijn de afgelopen zes maanden nieuwe tekenen van leven geweest. Geheel nieuwe geisers  zijn uit de grond gekomen , Steamboat Geyser is de meest actieve die het in decennia is geweest, en sommige geisers hebben zelfs “puin en stenen” in de lucht geschoten.

En nu wordt ons verteld dat “een 465 mijl lang stuk gesmolten rots” “stijgt” direct onder Yellowstone …

WETENSCHAPPERS monitoren nauwlettend een 465 mijl lang stuk gesmolten gesteente dat onder de Yellowstone caldera oprijst, heeft een bombshell documentaire onthuld.

De supervulkaan, gelegen in Yellowstone National Park, is drie keer in de uitgebarsten – 2,1 miljoen jaar geleden, 1,2 miljoen jaar geleden en 640.000 jaar geleden. Vulkanen blazen meestal wanneer gesmolten gesteente, bekend als magma, naar de oppervlakte stijgt na het smelten van de aardmantel als gevolg van het verschuiven van tektonische platen. Echter, hebben geologen zien hoe Yellowstone magmakamer, die zit op de top van de magma pluim, langzaam stijgt elk jaar.

Hopelijk duurt er bij Yellowstone nog lang niet veel.

Maar experts verzekeren ons dat een nieuwe uitbarsting op een dag zal plaatsvinden, en wanneer dat het geval is, zou het mogelijk een wereldwijde “vulkanische winter” kunnen creëren die het groeien van gewassen bijna onmogelijk zou maken en uiteindelijk tot gruwelijke wereldwijde hongersnoden zou leiden. Het volgende citaat komt van Dr. Christopher Kilburn …

“Als gevolg hiervan daalt de hoeveelheid zonlicht die het aardoppervlak bereikt, en als gevolg daarvan zal het een zogenaamde vulkanische winter in gang zetten, omdat de temperaturen nooit de kans krijgen om te herstellen.

“Dus je gaat door de winter heen, de as sluier verhindert dat de seizoensinvloeden opwarmt, zodat je gewoon door winters komt die uiteindelijk tot uitgebreide ijsdekking zou kunnen leiden.”

Als Yellowstone vandaag zou uitbarsten, zou nooit meer één van ons leven hetzelfde zijn vanaf dat moment.

We hebben het over een ramp op een schaal die de meesten van ons zich niet eens konden voorstellen, en het zou het grootste deel van het land meteen compleet onbewoonbaar maken. Het volgende is een uitgebreid fragment uit een van mijn vorige artikelen over Yellowstone …

Ik zou graag willen proberen te beschrijven wat een volledige uitbarsting van de Yellowstone-supervulkaan voor dit land zou betekenen.

Honderden kubieke mijlen as, steen en lava zouden in de atmosfeer worden gestraald, en dit zou waarschijnlijk een groot deel van het noordelijk halfrond in verscheidene dagen van volledige duisternis storten. Vrijwel alles binnen 100 mijl van Yellowstone zou onmiddellijk worden gedood, maar een veel wreed lot zou degenen treffen die in grote steden buiten de onmiddellijke explosiezone wonen, zoals Salt Lake City en Denver.

Hete vulkaanas, steen en stof zouden wekenlang op die steden neerregenen. Uiteindelijk zou het buitengewoon moeilijk zijn voor iedereen die in die gemeenschappen leeft te overleven. Er wordt zelfs geschat dat 90 procent van alle mensen die binnen 600 mijl van Yellowstone wonen, zou worden gedood.

Deskundigen voorspellen dat een dergelijke uitbarsting een laag vulkanische as zou dumpen die ten minste 10 meter diep is tot op 1000 mijl afstand, en ongeveer tweederde van de Verenigde Staten zou plotseling onbewoonbaar worden. De vulkanische as zou de meeste van onze watervoorzieningen ernstig vervuilen en het groeiende in het midden van het land zou bijna onmogelijk worden.

Met andere woorden, het zou het einde zijn van ons land zoals we het nu kennen.

De rest van de , en dit zou vooral het geval zijn op het noordelijk halfrond, zou ervaren worden wat bekend staat als een “nucleaire winter”. Een extreme periode van “globale afkoeling” zou plaatsvinden, en temperaturen rond de wereld zouden tot 20 graden dalen. Gewassen zouden over de hele wereld falen, en er zou zware hongersnood over de aarde vloeien.

Uiteindelijk zouden miljarden kunnen sterven.

Wetenschappers houden Yellowstone voortdurend in de gaten voor mogelijke tekenen van een uitbarsting, maar de is dat een grote ramp van deze omvang waarschijnlijk met weinig of geen waarschuwing komt.

Het valt niet te ontkennen dat er de afgelopen maanden tekenen zijn geweest van verhoogde activiteit bij Yellowstone. Dat betekent niet dat er een uitbarsting aanstaande is, maar het zou ongetwijfeld reden tot moeten zijn.

En dit is vooral waar gezien al het schudden dat we elders in de wereld zien. Net in de afgelopen paar dagen hebben we een aardbeving met een kracht van 4.1 keer gezien in Californië en een aardbeving met een kracht van 5,1 in de buurt van Anchorage, Alaska. De laatste heeft zeker veel mensen wakker geschud …

Bewoners namen contact op met aardbevingsmonitoringsite EMSC om hun ervaringen te delen. Een zei: “Lang en groot. Aanzienlijke angstspike!

Een andere toegevoegd: “Dat was eng. Harde aardbeving. “

We zijn zelfs niet midden januari en er zijn dit jaar al meer dan 100 belangrijke aardbevingen in Alaska geweest.

Dat is niet normaal.

Onze planeet lijkt grote veranderingen door te maken, en velen geloven dat al deze seismische activiteit een aanwijzing is dat dingen bijna apocalyptisch worden. Ik ben persoonlijk van mening dat we een stijging van het aantal aardbevingen zullen blijven zien en dat we een toename van het aantal vulkaanuitbarstingen zullen blijven zien.

Zoals ik eerder zei, is de schil van onze planeet gebarsten, en we drijven gewoon op de stukken. Nu lijken die stukken steeds onstabieler te worden en dat zal ons beïnvloeden op een manier die de meeste mensen zich op dit moment niet eens kunnen voorstellen.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

De Yellowstonecaldera bevindt zich in het Nationaal park Yellowstone in de Verenigde Staten. Het is een onder de oppervlakte liggende complexe vulkaan die ongeveer om de 600.000 jaar volledig uitbarst. De laatste eruptie was circa 640.000 jaar geleden. Wikipedia

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nano 1547412251

Wat is nano-luchtvervuiling, dat waar de politiek en media over zwijgen? Deel 2

17174860301 639ee12676 asielzoekers

Faal! Honderden asielkinderen verdwenen uit opvang om uitzetting te voorkomen