in ,

Marokkaanse boerka/niqab ban: Angst dat islamitische kledij wordt gebruikt voor criminaliteit

De volledige gezichtsbedekking kleding zal verbannen worden vanwege veiligheidsredenen, dat verteld de “lokale media”.

Terwijl er geen officiële ban is, zal de productie en verkoop verbannen worden. Dit zal alleen op de Niqab slaan, een geheel bedekkende kleding die alles bedekt behalve de ogen.

Marokko heeft de productie en verkoop van de Burqa verboden vanwege veiligheidsredenen, vertelde de media afgelopen dinsdag. De ban is gekomen waarbij meldingen gekomen zijn waarbij de kleding gebruikt om misdaden uit te voeren.

We hebben de stappen genomen om dit product compleet te verbannen, maken van het product in alle steden en dorpen van het koningsrijk.

is vermeld dat vanwege veiligheidsredenen zijn gemotiveerd, zins bandieten deze kleding vaker misbruikt heeft voor hun misdaden. Meeste vrouwen in Marokko kiezen liever voor de hijab hoofdschaal die het gezicht niet bedekt.

De niqab die de ogen onbedekt laat, gedragen in Salafistische kringen in meer conventionele regio’s in het noorden waarvan duizenden jihadist zijn gaan vechten in Syria en Irak. In meer commerciële districten van Casablanca, het lands economische hoofdstad zijn awareness campagnes opgezet om mensen te informeren over de nieuwe beslissingen verteld de 24 website.

In Taroudant in het zuiden van Marokko, heeft de overheid dealers bevolen te stoppen met het maken en verkopen van de burka en het vernietigen van de voorraad binnen 48 uur volgens de reporters. Retailers in het noordse stad Ouislane hebben dezelfde orders gekregen.

Het was niet duidelijk of Marokko in de voetstappen van Europese landen wilt stappen zoals Frankrijk en België waar het illegaal is om volledige gezichtsbedekking te dragen in het publiek. De rapporten waren ontmoet met een gemute response dat de regel uitgebreid kan worden tot aan de niqab zelf.

Is Marokko bezig op het volledig bannen van de niqab die al 5 eeuwen gedragen door moslimse vrouwen? schreef Salafistische sheikh Hassan Kettani op Facebook. Hij voegde er aan toe dat het een volledige ramp zou worden.

Hammad Mabbaj, een spreker die in negatieve opspraak is geraakt vanwege zijn “extremisme” heeft de ban als “niet acceptabel” gemarkeerd.

In reacties op Facebook, heeft hij De Marokkaanse vrijheid en mensenrechten die “mogelijk het dragen van westerse badkleding op stranden een onacceptabele recht zijn.”

Maar wetmaker Nouzha Skalli, een voormalig familielid en sociaal ontwikkelaar minister verwelkomde de ban als een belangrijke stap in het gevecht van religieus extremis. De High Council van Oulemas, de hoogste top in moet nog commentaar geven op het verbannen van de volledige gezichtsbedekking.

Bron: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4105244/Morocco-bans-production-sale-burqas-reports.html

Lees verder via de Bron: World Unity

Photo by M1key.me cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zal het een EU chaos project worden? EU liberaliseert OV per spoor

“Geen Wo-3, geen NAVO- missie“: Zwaar Amerikaans oorlogsmaterieel komt aan, grootste bewapening sinds koude oorlog