Marokkaanse boerka/niqab ban: Angst dat islamitische kledij wordt gebruikt voor criminaliteit

De volledige gezichtsbedekking kleding zal verbannen worden vanwege veiligheidsredenen, dat verteld de “lokale media”.

Terwijl er geen officiële ban is, zal de productie en verkoop verbannen worden. Dit zal alleen op de Niqab slaan, een geheel bedekkende kleding die alles bedekt behalve de ogen.

Marokko heeft de productie en verkoop van de Burqa verboden vanwege veiligheidsredenen, vertelde de media afgelopen dinsdag. De ban is gekomen waarbij meldingen gekomen zijn waarbij de kleding gebruikt word om misdaden uit te voeren.

We hebben de stappen genomen om dit product compleet te verbannen, het maken van het product in alle steden en dorpen van het koningsrijk.

Het is vermeld dat vanwege veiligheidsredenen zijn gemotiveerd, zins bandieten deze kleding vaker misbruikt heeft voor hun misdaden. Meeste vrouwen in Marokko kiezen liever voor de hijab hoofdschaal die het gezicht niet bedekt.

De niqab die de ogen onbedekt laat, word gedragen in Salafistische kringen in meer conventionele regio’s in het noorden waarvan duizenden jihadist zijn gaan vechten in Syria en Irak. In meer commerciële districten van Casablanca, het lands economische hoofdstad zijn awareness campagnes opgezet om mensen te informeren over de nieuwe beslissingen verteld de 24 website.

In Taroudant in het zuiden van Marokko, heeft de overheid dealers bevolen te stoppen met het maken en verkopen van de burka en het vernietigen van de voorraad binnen 48 uur volgens de reporters. Retailers in het noordse stad Ouislane hebben dezelfde orders gekregen.

Het was niet duidelijk of Marokko in de voetstappen van Europese landen wilt stappen zoals Frankrijk en België waar het illegaal is om volledige gezichtsbedekking te dragen in het publiek. De rapporten waren ontmoet met een gemute response dat de regel uitgebreid kan worden tot aan de niqab zelf.

Is Marokko bezig op het volledig bannen van de niqab die al 5 eeuwen word gedragen door moslimse vrouwen? schreef Salafistische sheikh Hassan Kettani op Facebook. Hij voegde er aan toe dat het een volledige ramp zou worden.

Hammad Mabbaj, een spreker die in negatieve opspraak is geraakt vanwege zijn “extremisme” heeft de ban als “niet acceptabel” gemarkeerd.

In reacties op Facebook, heeft hij De Marokkaanse vrijheid en mensenrechten die “mogelijk het dragen van westerse badkleding op stranden een onacceptabele recht zijn.”

Maar wetmaker Nouzha Skalli, een voormalig familielid en sociaal ontwikkelaar minister verwelkomde de ban als een belangrijke stap in het gevecht van religieus extremis. De High Council van Oulemas, de hoogste top in religie moet nog commentaar geven op het verbannen van de volledige gezichtsbedekking.

Bron: www.dailymail.co.uk/news/article-4105244/Morocco-bans-production-sale-burqas-reports.html

Lees verder via de Bron: World Unity

Photo by M1key.me

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close