in , , , ,

Media manipulatie: Nieuwsitem migrantenkinderen in kooien gewist en nu zegt VN dat Obama dit deed

48720263361 aa53726654 kids cages

Een geruchtmakend internationaal nieuwsitem van de afgelopen jaren is door de grote internationale persbureaus AFP en Reuters in alle stilte offline gehaald, nu de feiten niet in overeenstemming blijken te zijn met de destijds verspreide propaganda dat president Trump migrantenkinderen in kooien zou laten opsluiten.

De VN heeft nu erkend dat de foto’s van deze kinderen in kooien afkomstig zijn uit het tijdperk van president Obama, de onaantastbare ‘messias’ van de Westerse progressieve elite die nog altijd door de mainstream media wordt aanbeden, ook de Nederlandse.

Het schrappen van het item omdat dit niet langer aan de ‘verkeerde’  president Donald Trump kan worden toegeschreven is het zoveelste schaamteloze voorbeeld van de wijd verspreide, dagelijkse gedachtemanipulatie van het grotendeels nog naïeve publiek door de Westerse mainstream media, die voor 85% worden gecontroleerd door extreemlinkse, zich als journalisten voordoende activisten.

28758036708 672225ce97 kids cagesHet oorspronkelijke verhaal dat president Trump in detentiecentra aan de grens 100.000 kinderen had opgesloten in kooien werd breed uitgemeten in de media. Persbureau AFP twittert nu dat ‘het verhaal wordt teruggetrokken, omdat de auteur van het bericht (de VN) heeft verduidelijkt dat de cijfers niet gaan over het aantal kinderen dat op dit moment in Amerikaanse migranten detentiecentra zit, maar over het totale aantal in 2015. Wij zullen dit verhaal wissen.’

Een echt onafhankelijk , neutraal en eerlijk persbureau zou een rectificatie plaatsen en het artikel aanpassen, maar enkel omdat Obama daarmee in een kwaad daglicht zou komen (en Trump (weer) zou worden vrijgesproken), wordt het bericht in zijn geheel gewist, alsof het nooit is gebeurd.

Trump zet 100.000 migranten minder uit dan Obama, maar wordt wèl verketterd

Een van de erfenissen van Obama waar Trump mee opgezadeld werd was nu juist het enorme aantal migranten en migrantenkinderen dat door Obama werden vastgezet. Obama verdiende daar zelfs de bijnaam ‘Deporter in Chief’ (zoiets als ‘opperste uitzetter’) mee.

Tijdens zijn eerste termijn zette hij namelijk jaarlijks zo’n 400.000 migranten het land uit, met 409.000 in 2012 als record. Ter vergelijk: Trump zet sinds zijn aantreden jaarlijks minder dan 300.000 migranten uit, maar wordt daar door de mainstream media wèl om verketterd.

‘Dus Obama stopte meer dan 100.000 kinderen in detentiekampen, kooien en hondenkennels. Dat lijkt mij een nieuwswaardige krantenkop, maar de pers heeft daar nog steeds geen serieuze aandacht aan gegeven, omdat het Barack Obama was die dit deed. Dus welja, wis het artikel dan gewoon, alsof het nooit geschreven is,’ luidt een van de commentaren.

De terechte, al talloze malen eerder bewezen conclusie op Zero Hedge: ‘En dit zou dan een neutrale en feitelijke pers zijn.’

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

Photo by rik-shaw 黄包车 cc

Photo by www.cemillerphotography.com cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
39874770262 13a1c49966 Thuisbezorgd

Thuisbezorgd bedondert de boel: verwijderd negatieve recensies en geeft geld terug

screenshot 105 1

Feeststemming? Kerstmarkten lijken steeds meer op zwaar beveiligde zones