in

Meer geld naar pensioenen door forse stijging pensioenpremies, minder naar loonsverhoging

De loonsverhogingen dreigen volgend jaar lager uit te vallen door een forse stijging van de pensioenpremies. Dat vrezen verschillende werkgevers, blijkt uit een inventarisatie door NRC.

Veel verwachten volgend jaar een hogere te moeten heffen bij werkgevers en werknemers. Door de dalende rente, wordt het voor fondsen duurder om een toekomstig pensioen te beloven.

In meerdere sectoren proberen werkgevers de premiestijging nog te voorkomen of beperken. Dat kan door de pensioenregeling te versoberen. Werknemers krijgen dan een lagere pensioenopbouw in ruil voor hun premie. Maar dat zien de vakbonden lang niet altijd zitten.

Onder meer winkeleigenaren dreigen volgend jaar enkele tot tientallen procenten meer te moeten betalen, volgens een inschatting van het Pensioenfonds Detailhandel. „Dat is direct van invloed op onze loonkosten”, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie INretail. Dat kan ten koste gaan van de ruimte voor nettoloon óf secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals verlof en scholing.

Bij het grootste pensioenfonds, ABP, moet de waarschijnlijk zo’n 7 procent omhoog. Het alternatief – een lagere pensioenopbouw – is geweigerd door de vakbonden. Tot onvrede van werkgevers. Onder meer de …

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL NWO regering compleet de weg kwijt !!!!
1 jaar geleden

Wat er niet bij verteld wordt is het volgende:
1. Bij de opbouw van het pensioen wordt uitgegaan dat de pensioenfondsen geld in staats obligaties investeren en die brengen extreem weinig rente op. Volgesn de regels geredeneerd zouden de pensioenfondsen slecht renderen.
2. Maar: alle pensioen fondsen beleggen sinds jaren in aandelen en die hebben het de afgelopen jaren extreem goed geboerd. Er is een enorm tegoed.
3. Ondanks dat gegeven zijn de regels niet aangepast en worden burgers weer eens bedonderd. De pensioenkassen puilen uit ! Er is dus geen enkele reden voor premieverhoging.
4. En nu wordt het nog gekker: de gepensioneerden worden extreem krap gehouden en de werkenden betalen onnodig meer pensioen premie ….
5. En vervolgens deelt Rutte met gulle hand geld uit aan de zuidelijke landen waar de bewoners twee keer zoveel geld hebben dan de burgers in Nederland.
6. Ik weet niet wat er aan de hand is in de wereld en met name in Nederland, maar het stinkt werkelijk aan alle kanten.

Dat duurde niet lang: Surveillancesoftware voor online tentamens lekt data 444.000 gebruikers

Hoppa! Overheid gaat passagiersdata opvragen voor registratie reizigers uit corona-risicogebieden i.v.m. thuisquarantaine