in ,

Met Coronafonds de Schuldenunie ingerommeld: ‘Hierna Europese belastingen ingevoerd als een dief in de nacht!’

De eurofractie van Forum voor is absoluut niet te spreken over het akkoord waarmee premier begin deze week thuiskwam in .

De ‘noodrem’ voor Zuid- functioneert voor geen meter, en via de achterdeur worden er straks Europese belastingen geheven. Europarlementariër Derk Jan Eppink rekent er goed mee af.

Ondanks dat Rutte zichzelf een overwinnaar voelde na de beruchte Europese top van afgelopen weekend, ziet oppositiepartij Forum voor Democratie dat helemaal niet zo. Eppink las het gehele document en komt tot een schrikbarende conclusie.

De premier “heeft Nederland een Schuldenunie ingerommeld,” zo concludeerde de -europarlementariër.

Van dat “poot stijf houden” waar veel rechtse Nederlanders, vermoedelijk tegen beter weten op hadden gehoopt is weinig terecht gekomen, vindt Eppink. Hij licht drie onderdelen uit het akkoord over het met honderden miljarden euro’s te vullen coronafonds eruit.

Allereerst is de korting op de contributie die Nederland moet betalen een “sigaar uit eigen doos.” Want het is inmiddels uit de , maar toch steeg de . Het verschil moet neergelegd worden door de 27 resterende lidstaten – en de nettobetalers, zoals Nederland, betaalt daar dus disproportioneel veel aan mij.

Ook worden Europese schulden gedeeld – een langgekoesterde wens van Zuid-Europa. Nederland staat garant voor €31 miljard, stipt Eppink aan. “Dat is vierduizend euro per huishouden!”

Ten derde wordt er ook een basis gelegd voor het heffen van Europese belastingen. Die zullen als een “dief in de nacht” worden ingevoerd, verwacht de …..

Lees verder bij de bron: SDB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Schrijf de politiek partijen aan dat je dit gedrag niet accepteert. Schrijf ze en bel ze dat we zijn voorgelogen en dat we worden bedrogen. DIT KAN NIET EN DIT MAG NIET !!!

    DIT IS NIETS MINDER DAN LANDVERRAAD. DE EU IS NIET EENS EEN DEMOCRATISCH INSTITUUT !!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

‘Helft Utrechters slachtoffer straatintimidatie, daders vaak jongens met migratieachtergrond’

Macron dolblij dat “niet de Franse belastingbetaler” het coronaherstelfonds betaalt, 3x raden welke wel…