in ,

Minister Grapperhaus overweegt een TOTAAL VUURWERKVERBOD

Als de komende jaarwisseling zo onrustig wordt als die van vorig jaar sluit minister Grapperhaus niet uit dat hij opnieuw een totaal vuurwerkverbod zal voorleggen aan de Tweede Kamer.

De CDA’er zegt tegen De Telegraaf dat het toegestane vuurwerk het afgelopen jaar “al gelimiteerd” is en dat “verboden per gemeente mogelijk gemaakt [zijn].”

Maar, zegt hij, “als dit niet genoeg is ga ik met voorstellen terug naar de Tweede Kamer.” Op dat moment “moeten we ons de vraag stellen: hoe gaan we verder met legaal vuurwerk?”

Voorlopig denkt hij dat het eerst en vooral van belang is om de onrust te bestrijden door excessief drank- en drugsgebruik tegen te gaan rond de jaarwisseling. Er worden, zegt hij, met name veel problemen veroorzaakt doordat idiote mafketels drank vervangen met “pepmiddelen.”

“Daardoor worden mensen nog onhandelbaarder en dat zijn ze om 6 uur ‘s morgens nog,” zegt de minister, waarna hij een duidelijke boodschap heeft voor de zich misdragende Nieuwjaarstokkies:

“Doe normaal. Beheers je.”

Daarnaast zegt hij ook dat je echt niet “met een sterretje ranja” op straat hoeft te staan,” maar dat je je ook weer niet hoeft te misdragen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. En zo komt het ene na het ander verbod … Regels, regels, regels, regels,…. Ik ben voor een overheid die de elite eens gaat aanpakken. De banken en grote corporaties. Dat is heel hard nodig. En vergeet dan die paar uurtjes vuurwerk.

  2. Wat ‘n idee… Ben heel erg benieuwd hoe hij dat wilt gaan doen. Ze zijn hier al dagen het meest zware vuurwerk aan het afsteken, geen politie om de regels te handhaven te zien… Kansloos idee, waardeloos bovendien, weer een traditie weg. Ga gewoon handhaven! Kinderen (want dat zijn het vaak) die te vroeg afsteken samen met de ouders oude jaars avond in de bak. Verder gewoon vuurwerk vanaf 10 uur de 31e zoals al jaren de gewoonte in dit land. Een fijne en veilige jaarwisseling!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

2019: Het jaar dat de allerrijksten hun vermogen met ruim 1 biljoen euro hebben zien toenemen

Wat weten ze? De VS en Rusland hebben beide plannen ontwikkeld om met inkomende asteroïden om te gaan