in ,

Minister Grapperhaus overweegt een TOTAAL VUURWERKVERBOD

341021585 fbdafbd155 vuurwerk1

Als de komende jaarwisseling zo onrustig wordt als die van vorig jaar sluit minister Grapperhaus niet uit dat hij opnieuw een totaal vuurwerkverbod zal voorleggen aan de Tweede Kamer.

De CDA’er zegt tegen De Telegraaf dat het toegestane vuurwerk het afgelopen jaar “al gelimiteerd” is en dat “verboden per gemeente mogelijk gemaakt [zijn].”

Maar, zegt hij, “als dit niet genoeg is ga ik met voorstellen terug naar de Tweede Kamer.” Op dat moment “moeten we ons de vraag stellen: hoe gaan we verder met legaal vuurwerk?”

Voorlopig denkt hij dat het eerst en vooral van belang is om de onrust te bestrijden door excessief drank- en drugsgebruik tegen te gaan rond de jaarwisseling. Er worden, zegt hij, met name veel problemen veroorzaakt doordat idiote mafketels drank vervangen met “pepmiddelen.”

“Daardoor worden mensen nog onhandelbaarder en dat zijn ze om 6 uur ‘s morgens nog,” zegt de minister, waarna hij een duidelijke boodschap heeft voor de zich misdragende Nieuwjaarstokkies:

“Doe normaal. Beheers je.”

Daarnaast zegt hij ook dat je echt niet “met een sterretje ranja” op straat hoeft te staan,” maar dat je je ook weer niet hoeft te misdragen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
helikopter geld 02a

2019: Het jaar dat de allerrijksten hun vermogen met ruim 1 biljoen euro hebben zien toenemen

54e1d547495aa914ea898675c6203f78083edbe25454744b742e79 640 asteroïde

Wat weten ze? De VS en Rusland hebben beide plannen ontwikkeld om met inkomende asteroïden om te gaan