in ,

Minister Grapperhaus overweegt een TOTAAL VUURWERKVERBOD

Als de komende jaarwisseling zo onrustig wordt als die van vorig jaar sluit minister niet uit dat hij opnieuw een totaal vuurwerkverbod zal voorleggen aan de Tweede Kamer.

De CDA’er zegt tegen De Telegraaf dat het toegestane vuurwerk het afgelopen jaar “al gelimiteerd” is en dat “verboden per gemeente mogelijk gemaakt [zijn].”

Maar, zegt hij, “als dit niet genoeg is ga ik met voorstellen terug naar de Tweede Kamer.” Op dat moment “moeten we ons de vraag stellen: hoe gaan we verder met legaal vuurwerk?”

Voorlopig denkt hij dat het eerst en vooral van belang is om de onrust te bestrijden door excessief drank- en drugsgebruik tegen te gaan rond de jaarwisseling. Er worden, zegt hij, met name veel problemen veroorzaakt doordat idiote mafketels drank vervangen met “pepmiddelen.”

“Daardoor worden mensen nog onhandelbaarder en dat zijn ze om 6 uur ‘s morgens nog,” zegt de minister, waarna hij een duidelijke boodschap heeft voor de zich misdragende Nieuwjaarstokkies:

“Doe normaal. Beheers je.”

Daarnaast zegt hij ook dat je echt niet “met een sterretje ranja” op straat hoeft te staan,” maar dat je je ook weer niet hoeft te misdragen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL overheid volledig ontspoord
1 jaar geleden

En zo komt het ene na het ander verbod … Regels, regels, regels, regels,…. Ik ben voor een overheid die de elite eens gaat aanpakken. De banken en grote corporaties. Dat is heel hard nodig. En vergeet dan die paar uurtjes vuurwerk.

Marjan Duinmeijer
1 jaar geleden

Appels met peren vergelijken…

Fred Verburg
1 jaar geleden

Wat ’n idee… Ben heel erg benieuwd hoe hij dat wilt gaan doen. Ze zijn hier al dagen het meest zware vuurwerk aan het afsteken, geen politie om de regels te handhaven te zien… Kansloos idee, waardeloos bovendien, weer een traditie weg. Ga gewoon handhaven! Kinderen (want dat zijn het vaak) die te vroeg afsteken samen met de ouders oude jaars avond in de bak. Verder gewoon vuurwerk vanaf 10 uur de 31e zoals al jaren de gewoonte in dit land. Een fijne en veilige jaarwisseling!

2019: Het jaar dat de allerrijksten hun vermogen met ruim 1 biljoen euro hebben zien toenemen

Wat weten ze? De VS en Rusland hebben beide plannen ontwikkeld om met inkomende asteroïden om te gaan