in ,

Minister Grapperhaus overweegt een TOTAAL VUURWERKVERBOD

Als de komende jaarwisseling zo onrustig wordt als die van vorig jaar sluit minister niet uit dat hij opnieuw een totaal vuurwerkverbod zal voorleggen aan de .

De 'er zegt tegen De Telegraaf dat het toegestane vuurwerk het afgelopen jaar “al gelimiteerd” is en dat “verboden per gemeente mogelijk gemaakt [zijn].”

Maar, zegt hij, “als dit niet genoeg is ga ik met voorstellen terug naar de Tweede Kamer.” Op dat moment “moeten we ons de vraag stellen: hoe gaan we verder met legaal vuurwerk?”

Voorlopig denkt hij dat het eerst en vooral van belang is om de onrust te bestrijden door excessief drank- en drugsgebruik tegen te gaan rond de jaarwisseling. Er worden, zegt hij, met name veel problemen veroorzaakt doordat idiote mafketels drank vervangen met “pepmiddelen.”

“Daardoor worden mensen nog onhandelbaarder en dat zijn ze om 6 uur ‘s morgens nog,” zegt de minister, waarna hij een duidelijke boodschap heeft voor de zich misdragende Nieuwjaarstokkies:

“Doe normaal. Beheers je.”

Daarnaast zegt hij ook dat je echt niet “met een sterretje ranja” op straat hoeft te staan,” maar dat je je ook weer niet hoeft te misdragen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2019: Het jaar dat de allerrijksten hun vermogen met ruim 1 biljoen euro hebben zien toenemen

Wat weten ze? De VS en Rusland hebben beide plannen ontwikkeld om met inkomende asteroïden om te gaan