in , , ,

Na PVV nu ook SGP in verweer tegen moskeeles: Laat kind niet buigen voor Allah

Ouders moeten het recht krijgen om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als de scholieren daarbij moeten bidden als een moslim. De wil dat CU-minister Slob van Onderwijs dat in de wet verankert.

Uit een eerder onderzoek naar moskeebezoeken blijkt, meldt De Telegraaf, dat schoolkinderen op diverse plekken in het land tijdens het bezoek is gevraagd om op hun knieën, met hun neus op een kleedje, te bidden tot Allah. Scholen organiseren de bezoeken in het kader van lessen over .

,, Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver”, zegt SGP-Kamerlid Bisschop. Er werden door de PVV en al eerder Kamervragen gesteld, naar aanleiding van het onderzoek dat gedaan werd door de Stichting Civitas Christiana (SCC). De stichting zet zich ook in voor het behoud van Zwarte Piet.

Bekering tot Islam

Met de campagne ‘Cultuur Onder Vuur’ wil SCC ‘de normen en waarden van onze beschaving, die geworteld zijn in het christendom, beschermen en verbreiden’. ,,Schoolkinderen worden door de imam geïnstrueerd te knielen en de islamitische geloofsbelijdenis te bidden. De eerste stap naar bekering tot de islam is gezet‘’, leest het rapport.

De moskeebezoeken, die deel uitmaken van de lesstof, mogen niet zonder meer worden verzuimd. Ouders die bezwaar hebben tegen deelname aan de les kunnen om ontheffing vragen, maar de school is niet verplicht hieraan gehoor te geven. De SGP wil echter dat scholen ertoe verplicht worden.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

over verplicht moskeebezoek in Nederlandse basisscholen

In is ophef ontstaan over de verplichte uitstappen naar de moskee die kinderen moeten maken. Ze moeten er onder meer leren hoe ze moeten bidden als een moslim. “De eerste stap naar bekering tot de islam is gezet”, klinkt het. De Nederlandse politieke partij SGP wil een wetswijziging. Dat meldt Algemeen Dagblad.

In het kader van lessen over religie werden in Nederland moskeebezoeken ingevoerd in het lessenpakket. Jonge kinderen moeten daarbij verplicht op excursie naar de moskee, waar ze onder meer leren bidden als een moslim. De schoolkinderen wordt gevraagd om op hun knieën, met hun neus op een kleedje, te bidden tot Allah. Dat bleek uit onderzoek van De Telegraaf.

Knielen voor Allah

Vele ouders lieten eerder al hun ongenoegen blijken over de verplichte moskeebezoeken, nu lijkt ook de politiek te volgen. “Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver”, stelt Kamerlid Roelof Bisschop van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP).

Bovendien worden kinderen op dit moment verplicht deel te nemen aan de moskeebezoeken, iets wat de SGP wil veranderen. Ouders kunnen zich wel verzetten tegen het moskeebezoek van hun kind, maar de school moet geen gehoor geven aan de wensen van de ouders. De SGP wil echter dat scholen hier wel toe verplicht kunnen worden door middel van een verankering in de wet.

Naast de SGP toonde ook de Stichting Civitas Christiana (SCC) zich in het verleden al meermaals tegenstander van het verplichte moskeebezoek. “Schoolkinderen worden door de imam geïnstrueerd te knielen en de islamitische geloofsbelijdenis te bidden. De eerste stap naar bekering tot de islam is gezet”, klinkt het in het rapport van hun onderzoek.

?

moskeeOok bij onze zuiderburen worden in basisscholen moskeebezoeken georganiseerd. Om hoeveel scholen het precies gaat, is niet duidelijk.

Wel is zeker dat in Antwerpen verschillende basisscholen dit organiseren.

Zo plaatste de imam Majid El Aissati – ook wel ‘soldaat van Allah’ genoemd – onlangs nog een foto van knielende kinderen op met bijschrift: “beetje handelingen van het gebed laten zien”.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grenzen wagenwijd open, maar EU wil vingerafdrukken op identiteitskaart verplichten

Eerste stap is gezet, digitaks komt eraan: Belasting voor techreuzen