in , ,

Nederland in vredestijd met dalende criminaliteit: tsunami aan incidenten met handgranaten

handgranaat 1554898620
GooKingSword / Pixabay

In Nederland zijn dit jaar al 19 incidenten met handgranaten geweest. Dat laat de weten in Goedemorgen Nederland. Daarmee lijkt het aantal incidenten te stijgen ten opzichte van vorig jaar, toen er in totaal 44 incidenten waren.

Handgranaten worden steeds vaker gebruikt als dreigmiddel door criminelen. Misdaadjournalist van NRC Jan Meeus denkt dat het ook komt doordat coffeeshops waarbij een granaat wordt neergelegd, worden gesloten door de gemeente. “Criminelen zijn dit beleid in hun eigen voordeel gaan gebruiken.”

De politiewoordvoerder laat in Goedemorgen Nederland weten zich zorgen te maken over de toename van het aantal incidenten.

“Dit is een buitengewoon laf en geniepig wapen. Het is wachten tot een slachtoffer wordt van een .”

Daarnaast is de prijs volgens Meeus nog een factor die meespeelt. “Voor de prijs van een paar kopjes koffie en een stuk appeltaart heb je al een granaat”, schetst Meeus de situatie. Een handgranaat kost vaak tussen de 5 en 20 euro. Daarnaast zijn er nog veel granaten uit de Koude Oorlog over.

“De beschikbaarheid is hoog en de prijs is laag”, aldus Meeus.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte whmm

Stiekem belastingen verhogen

honden katten 1554899063

Dierproeven fors toegenomen, steeds vaker katten en honden