in , ,

Nederlanders worden schatrijk! Beschikbaar inkomen huishoudens 2,4% hoger

Engin_Akyurt / Pixabay

Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens steeg in het eerste kwartaal van 2019 met 2,4 procent. Een belangrijke factor bij deze inkomensgroei was het gestegen aantal werknemersbanen en gewerkte uren. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de financiën van huishoudens.

Op basis van deze cijfers kan geen uitspraak worden gedaan over de verdeling van de inkomensontwikkeling over de verschillende huishoudensgroepen.

Werknemers ontvingen in het eerste kwartaal, gecorrigeerd voor prijsstijgingen, 1,8 procent meer beloning dan een jaar eerder. Dit komt met name doordat het aantal van werknemers met 2,5 procent toenam.

Het aantal gewerkte uren is met 1,6 procent toegenomen. De betaalde belastingen en sociale premies drukken het reëel beschikbaar inkomen.

Deze namen gecorrigeerd voor toe met 1,0 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder. Deze stijging is kleiner dan in het eerste kwartaal van 2018.

De consumptieve bestedingen waren in het eerste kwartaal, gecorrigeerd voor prijsstijgingen, 0,7 procent hoger dan een jaar eerder. Het deel van het beschikbaar inkomen dat overblijft na consumptie vormt de individuele besparingen…

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

Heeft u het ook gemerkt in de portemonnee?

Trap er niet in


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roverheid Nederland
1 jaar geleden

Conclusie: het gaat uitstekend met de bedrijven, er worden giga winsten geboekt maar de winst wordt vrijwel niet gebruikt voor hoger loon, de grote boosdiener is de Nederland BV waar de belastingdruk veel en veel te hoog is. Dus overheid: kom op met ALLE cijfers !!!! Inclusief de kosten van de immigranten en de afdracht naar London City en Vaticaan en leg maar uit waar NL al dat geld laat ….

De hele wereld wil naar Europa: 11% meer asielaanvragen in Europese Unie

Man “had ik het maar niet overleefd”: ‘Ambulance ging eerst dader Malek F. helpen’