in , ,

Nieuwe crisis aanstaande: ECB wil garantie bankrekeningen burgers opheffen

4307701690 5aaae5b103 broken euro

‘Er komt een gigantische onteigeningsgolf aan' – ‘Ook kleine spaarders zullen worden geruïneerd, verlies kan oplopen tot 85%' – Helft van Nederlanders verwacht binnen nu en 5 jaar nieuwe instorting beurzen

Waar we na ‘Cyprus' al vaak voor waarschuwden, staat op het punt te worden ingevoerd: de ECB wil nu ook de deposito garantie van bankrekeningen onder de € 100.000,- gaan opheffen, dus die van de gewone man. Ook zal iedereen de inhoud van zijn kluisjes moeten prijsgeven, waarover dan vervolgens hoge belastingen zullen moeten worden betaald. Tevens wil de ECB bij een nieuwe bankencrisis de macht hebben om ieders bankrekening voor onbepaalde tijd geheel of gedeeltelijk te blokkeren, om zo een run op de te voorkomen. ‘Het fascisme is teruggekeerd,' zo gaf een financiële specialist als commentaar.

Dat de Europese bankenstresstest feitelijk flauwekul is en er een nieuwe financiële crisis aan zit te komen, daar zijn naast tal van experts nu ook steeds meer gewone mensen van overtuigd. Bij een peiling op ING gaf  49% aan binnen nu en 5 jaar (waarvan ruim de helft in 2018 of  2019) een nieuwe ineenstorting van de aandelenmarkten te verwachten. Slechts 2% denkt dat er nooit meer een crisis komt.

De Duitse beleggings- en investeringsfirma FID Verlag waarschuwt in zijn nieuwsbrief dat er ‘een gigantische onteigeningsgolf' aankomt. Uit interne documenten blijkt dat de ECB nu ook de garantie voor rekening TOT € 100.000,- wil afschaffen. Na de crisis op Cyprus in 2013 beloofden de bank en zo ongeveer alle Europese politici dat aan die grens nooit getoornd zou worden. Maar ‘nooit' is zoals we weten inmiddels een buitengewoon rekbaar en vooral tijdelijk begrip geworden in financieel en Europa.

Ook kleine spaarders zullen worden geruïneerd

‘Vanzelfsprekend weet de ECB dat duizenden spaarders door dit voornemen financieel geruïneerd zullen worden,' aldus Dimitri Speck van FID Verlag. ‘Maar geen zorg, want bij de aanstaande onteigeningsgolf zal men nog genoeg geld voor uw dagelijkse brood overlaten,' wordt er sarcastisch aan toegevoegd.

In het ECB document staat namelijk te lezen dat ieder bankrekening voor minstens 5 dagen kan worden geblokkeerd. Net als op Cyprus kan de bank vervolgens voor onbepaalde tijd een maximum op te nemen bedrag instellen. Dat kan € 300,- per dag zijn, maar ook € 300,- per maand.

‘Wat een opluchting!' spot de Duitse firma. ‘Bij een bankencrash hoeft u alleen maar een opnameverzoek in te dienen, en vijf dagen te wachten. En dan krijgt u een ‘afgemeten' deel van uw bankrekening uitbetaald, zodat u tenminste nog boodschappen kunt doen en rekeningen kunt betalen. Want stel dat iemand zegt dat de financiële elite uit harteloze parasieten bestaat…'

Belasting op inhoud kluisjes

Een collega van hem die anoniem wil blijven voegt eraan toe dat iedere verplicht zal worden om de inhoud van zijn bankkluisje(s) op te geven. Daarvoor zal eerst een worden aangenomen die het mogelijk maakt dat de overheid registreert wie waar een kluisje bezit. Vervolgens zullen er hoge belastingen worden ingevoerd op de inhoud van die kluisjes.

Instorting , uw verlies kan oplopen tot 85%

‘De financiële elite neemt nu al voorzorgsmaatregelen voor de instorting van de eurozone,' vervolgt Speck. ‘Maakt u zich geen illusies: de ECB bankiers weten heel goed dat die crash onvermijdelijk is, en leggen nu de basis voor de gedwongen onteigening van de spaarders.' En dat kan volgens de financiële specialist oplopen tot een verlies van maar liefst 85% van al wat u bezit, omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de politieke en financiële elite alles boven de € 15.000,- in beslag zal nemen. (1)

(1) Investor-Verlag (info te vinden in gratis nieuwsbrief)(2) Zie ook: Deutsche Wirtschafts
Nachrichten
 ( ‘EZB erwägt Einfrieren von Bank-Geschäften bei Krise')

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ac 2017 11 24sorkelfront

Soros wil Merkel aan de macht houden

vaccinaties 1 300x213

Ook kinderen worden nu doelwit griepprik