in , ,

Nieuwe studie: straling mobiele telefoons veroorzaakt DNA schade in hersenen proefdieren

telefoon stralingstesten zijn ge

Resultaten van een nieuwe analyse toonden significante toenames in DNA-schade in de frontale cortex van mannelijke muizen (beide modulaties), leukocyten van vrouwelijke muizen (alleen CDMA) en hippocampus van mannelijke ratten (alleen CDMA) aan.

Toenames in DNA-schade die als dubbelzinnig werd beoordeeld, werden waargenomen in verschillende andere weefsels van ratten en muizen.

Er werden geen significante toenames in micronucleaire rode bloedcellen waargenomen bij ratten of muizen.

Concluderend suggereren deze resultaten dat blootstelling aan RFR geassocieerd is met een toename van DNA-schade.

Het National Toxicology Program testte twee veel voorkomende radiofrequente straling (RFR) modulaties uitgezonden door mobiele telefoons in een 2-jarige bio-assay voor knaagdierkanker met tussentijdse beoordelingen van extra dieren op genotoxiciteitseindpunten.

Met behulp van de alkalische (pH> 13) komeetanalyse, DNA-schade werd beoordeeld in cellen uit drie hersengebieden, levercellen en leukocyten uit perifeer bloed; met behulp van de micronucleus-assay werd chromosomale schade beoordeeld in onrijpe en volwassen perifere bloed-erytrocyten.

Resultaten van de komeetanalyse toonden significante toenames in DNA-schade in de frontale cortex van mannelijke muizen (beide modulaties), leukocyten van vrouwelijke muizen (alleen CDMA) en hippocampus van mannelijke ratten (alleen CDMA). Toenames in DNA-schade die als dubbelzinnig werd beoordeeld, werden waargenomen in verschillende andere weefsels van ratten en muizen.

Lees verder bij de bron: Dotcomnieuws en PubMed – NCBI

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dyrtiagp

Bijna elke massa-schietpartij in de afgelopen 20 jaar hebben één ding gemeen en het zijn geen wapens

40110163903 e8acd5f863 ollongren

Nepnieuws rapport: berichtgeving over subsidie aan Jerry Afriyie is “partijdig”