in , ,

Noord-Macedoniërs voelen zich verraden na verplichte naamsverandering en geen toetreding EU

falco / Pixabay

Bovenop een steile klif bij het kerkje van Sint Kaneo zit Stefan Maslov aan een picknicktafel koffie te drinken. Hij kijkt uit over het diepste en oudste meer van : het meer van Ohrid, waar hij de hele zomer toeristen heeft rondgevaren.

Net als veel andere Macedoniërs wachtte hij vorige week op groen licht uit de . Dan zou zijn land eindelijk mogen beginnen met het toetredingsproces voor lidmaatschap. Het was tevergeefs.

De deur naar de blijft voorlopig dicht voor Noord-Macedonië en Albanië. zei ‘nee' tegen en gaf het voordeel van de twijfel, maar trapte op de rem voor beide landen.

Dat is hard aangekomen in Noord-Macedonië, dat al veertien jaar kandidaat-lidstaat van de EU is maar nog steeds niet is begonnen met de fase voorafgaand aan toetreding.

Het doet vooral pijn omdat het land vorig jaar een grote concessie deed om vooruitgang mogelijk te maken: Macedonië veranderde de naam van het land in Noord-Macedonië.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Syrische Koerden voor tweede keer verraden: VS blijft vanwege de olie

Dit moet je weten over orgaandonatie: orgaandonatie na de hartdood (DCD-donatie)