in , , ,

Ondanks veel protest: Nieuwe wet Wajong aangenomen

Photo by Partij van de Arbeid (PvdA)

Ondanks veel protest is ook de Eerste Kamer onlangs akkoord gegaan met de nieuwe Wajong, de financiële regeling voor mensen met een arbeidsbeperking. Met de nieuwe Wajongwet wil het er onder meer voor zorgen dat werken meer loont.

Tegenstanders zijn bang dat de voor bepaalde groepen financieel slecht uitpakt. Ook zou de nieuwe wet de situatie juist ingewikkelder maken in plaats van simpeler.

Geen perspectief
Behalve de regeringspartijen stemden op 26 mei ook de oppositiepartijen Forum voor Democratie en de voor de wijziging van de wet. Dit terwijl veel belangenorganisaties juist tegen de nieuwe wet zijn.

Zo noemt de Nederlandse Vereniging voor  (NVA) de nieuwe wet discriminerend voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze wet zorgt ervoor dat de meeste Wajongers geen enkel perspectief meer hebben op financiële onafhankelijkheid. Wie in deeltijd werkt, kan geen wettelijk meer verdienen.

Verslechtering
Ondanks dat het plan goede elementen bevat – zoals het recht om te studeren en de mogelijkheid om altijd terug te kunnen vallen op de Wajong – leidt het ook tot een verslechtering van de financiële situatie van Wajongers. En daarmee tot gebrek aan perspectief voor deze doelgroep.

Onder de in totaal 250.000 Wajongers bevinden zich ook veel mensen met een autisme-diagnose.

Lees verder bij de bron: ggznieuws.nl

Photo by Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stimuleringen van centrale banken: monetaire gekte of het nieuwe (ab)normaal

Knie in nek niet de enige verstikkende doodsoorzaak George Floyd