in

Ongemakkelijke cijfers: slechts 4% van vluchtelingen aan Griekse grens is daadwerkelijk Syriër

Het beeld dat westerse media schetsen van een massale toeloop van Syrische vluchtelingen aan de Turks-Griekse grens of arriverend op bootjes is hoogstwaarschijnlijk incorrect.

Dat is de conclusie die getrokken moet worden uit cijfers van de Griekse regering die zo nu en dan die het te bont maken arresteert.

Slechts één op de vijentwintig is Syriër. Tweederde komt uit .

Al weken zijn het, naast het coronavirus, niet van het -scherm af te slaan: beelden uit .

heeft de migrantensluizen wagenwijd opengezet, en tienduizenden melden zich daarom aan de Griekse grens of in bootjes op stranden van eilanden als Lesbos.

Grote nieuwsorganisaties als de NPO laten het daarbij lijken alsof het allemaal Syrische vluchtelingen zijn, die hun land hebben verlaten vanwege het geweld van handlangers van Assad, Poetin, Erdogan en ISIS.

Maar niets is minder waar. Slechts 4% van alle vluchtelingen die momenteel hoopt op het openen van de Turks-Griekse grens is een Syriër.

De overige 96% komt van elders – voornamelijk Afghanistan. Dat blijkt uit cijfers die de Griekse regering openbaar heeft gemaakt:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wees welkom: Het Openbaar Ministerie ziet toename geweldszaken met wapen in 2019

Ongelooflijk: Pakistaanse migrant (patiënt nul) met Coronavirus in Italië weigerde zichzelf te isoleren